Referandum öncesi çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı, referanduma sayılı günler kala kapı kapı gezerek 16 Nisan’ın önemini anlatmaya devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Beşköprü Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik akşam da Zaman Park’ta gençlerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu 18 Yaşındaki Çocuğa Seçilme Hakkı Verilir Mi Diyor

16 Nisan’da gerçekleşecek olan halk oylaması için tam kadro sahada olduklarını belirten AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, “8 milyon gencimiz var. Onlara seçme hakkı verilirken bir şey yok ama seçilmeye gelince Kılıçdaroğlu 18 yaşındaki çocuğa seçilme hakkı verilir mi diyor. Ben gençlerimizden hassaten rica ediyorum. 16 Nisan’da EVET’in üzerine mühürü vururken, seçme hakkına tamam ama seçilme hakkına ne gerek var diyenleri düşünerek vursunlar.” dedi.

Genç Beyinlerin Önünü Açmak İçin Evet

Daha dinamik bir Türkiye için gençlerin önünün anayasa değişikliği ile açılacağını belirten Başkan Alemdar, “Siz kendinizi bu ülkede kiracı olarak değil ev sahibi olarak kabul ederseniz yarın bu ülkenin idare edilmesinde söz sahibi sizler olursunuz. İnşaallah yarın bu koltuklarda sizler oturacak, ülkenin kaderini sizler tayin edeceksiniz. Kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz Türkiye de o kadar gelişecek, o kadar iyi yere gelecektir. O yüzden, genç beyinlerin önünü açmak ve daha dinamik bir Türkiye için 16 Nisan’da gencinden yaşlısına hep birlikte EVET diyoruz.” dedi.

Deforme Edilmiş Bir Sistem Var

7 yıl Cumhurbaşkanlığı genel sekreterliği yapmış biri olarak sözde parlamenter olan sistemin çıkmazlarını en iyi bilenlerden biri olduğunu ifade eden AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, “Türkiye’de şu anda parlamenter sistemin geçerli olduğu söyleniyor. Ve ana muhalefet partisi sürekli, parlamenter sistemle ilgili Türkiye’nin geleneği var, bu geleneği niye bozuyorsunuz diye soruyor. Oysa Türkiye’de şu anda geçerli olan sistem parlamenter sistem değildir. Deforme edilmiş bir sistemdir. Özellikle 1961 anayasasıyla ve onun tahkim edilmiş örneği olan 1982 anayasasıyla şöyle bir çerçeveye oturmuştur: Güçlü bir başbakan ve sembolik bir cumhurbaşkanı.” dedi.

Ak Parti İktidarının En Büyük Meziyeti

Türkiye’de cumhurbaşkanlarının hep askeri gelenekten geldiklerini ve milletin oylarıyla seçilmiş başbakanlardan bile daha büyük bir yetkiye sahip olduklarının altını çizen İsen, “Bizim neslimiz siz hiçbir şey yapamazsınız mantalitesiyle yetiştirildi. Adeta şartlanmış bir biçimde hayat sürdük. AK Parti iktidarının en büyük meziyeti; açılan muazzam köprülerden, güzel yollardan ve dünyanın en büyük limanlarından ziyade toplum üzerindeki bu algıyı kırarak bu millete gurur aşılaması oldu.” dedi.

Yerle gök arasında yapılacak bir şey varsa Allah’ın izniyle bunun üstesinden gelebileceklerini yineleyen İsen, “Siz bu gayret içinde olun, bu coşkudan, bu heyecandan asla taviz vermeyin. Nasıl ki 15 Temmuz’da milletimiz elleriyle tankların karşısına geçip, onları durdurduysa; 16 Nisan’da da aynı şekilde Türkiye’nin önünü açmak için güçlü bir şekilde Evet diyecek.” dedi.

Editör: TE Bilişim