Balık Hafızalı bir Sakaryalı olmamak için uğraş veriyorum. Devlet Adamı olmak ile Siyasetçi olmak arasındaki farkı da görerek yazmaya çalışıyorum.

“ Devlet’te devamlılık esastır!” diye bir Çağdaş Devlet Tanımı vardır. Ülkem O tanımı ne ölçüde uyguluyor onu da arıyorum.

                                                                      *

Örneğin; TC. Başbakan’ı Ahmet Davutoğlu Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmelerinde, İstanbul-Selanik arasında Hızlı Tren yapılmasını gündeme gelmiş.

Davutoğlu-Çipras istişaresi nerede, ne aşamada kalmıştı bilmem? Bildiğim şu ki; Yunanistan Başbakanı şu gün TC. Başbakanı olacak kişiye, “ N’olcak şu Selanik-İstanbul Hızlı Treni?” dese, alacağı cevap soru işaretidir.

Sanki şöyle bir cevapla karşılaşır mı bilmem, “ Valla haberimizi yok! Siz O’nu gidin Sayın Davutoğlu’nu bulun, bi konuşun! ”

Bizde biraz istişareler böyle bir sonla karşılaşırsa hiç sürpriz olmuyor galiba: -)

                                                              *

Bu ülkenin Başbakanı Davutoğlu, ağırdı yavaştı ama, İstanbul Sirkeci Garı ile Selanik arasında işleyen tarihi bir tren olduğunu tabii ki biliyordu.

Ülkemin Başbakanı, O Tarihi Trenin raylarının Marmaray yapılıyor diye söküldüğünü bilmez mi? Bugün Trakya’da hiçbir trenin işlemediğini bilmez mi?

Avrupa’ya gidecek tren yolcuları Bulgaristan’a otobüslerle taşınıp oradan trene bindiriliyor.

İstişare laf ola bir şeymiş gibi; “Selanik’e Hızlı Tren !” bile önerebiliyoruz. Hadi şimdi yeni Başbakan’a gitsin Yunanistan Başbakanı Hızlı Tren’i bi hatırlatsın!

       

                                                       *

Eski Ulaştırma Bakanı, Yeni Başbakan Binali Yıldırım’a Sakarya’dan bir Allah Kulu, “ Sayın Başbakan! Sakaryalıların 126 yıllık Adapazarı Atatürk Bulvarı-Haydarpaşa Deniz İskelesi Tren Seferleri N’olacak?” diye sormaz, soramaz!

Türkiye’den Avrupa’ya trenle gidecek tren yolcuları, Bulgaristan’a otobüslerle taşınıp, oradan trene biniyormuş, harika!

Sakaryalılar da Haydarpaşa’ya trenle gitmek için; ADARAY ile Arifiye’ye gidecek ve Oradan Pendik Treni’ne binecek. Pendik’te minibüse binecek, 1 saatte gidebilirse Kadıköy’e gidecek! 3 Saatte gidebilene aşk olsun: -)

Sakaryalılar demek ki bunu hak ediyor. AK Partili Sakaryalılara gidin sorun, bir teki hemen her gün yapılan İstişarelerde Adapazarı-Haydarpaşa Treni’ni sorar mı?

AK Parti milletvekillerine, seçim meydanlarında Sakaryalılara, “ Size Yüksek Hızlı Tren yapıyoruz!” istişarelerinden bu yana, kaçı kaç kez Ankara veya İstanbul’a Yüksek Hızlı Tren ile gitti?

                                                                     *

Sakarya halkı, yalnız şehir sokaklarında değil, köylerinde bile motorlu taşıtlar altında kalacak! Bir teki Raylı Sistemi ve Adapazarı-Haydarpaşa Treni’ni sormaz!

İşin çok garip tarafı; var oluşunu Demiryollarına ve Raylı Sistemlere borçlu olan çalışanlar ile Sendikalar bile sessiz…Ağlamayan çocuğa meme verilmez!  

Sakarya’da, şehir, ilçe ve köyler imarlaşmayı sorumsuzca tarım alanlarına yaymayacak; ulaşım da alabildiğine Raylı Sistem’e-Demiryollarına kavuşacak.

Serdivan için bile, “ 10 Yıl sonra yaşam kilitlenir!” demiştim; “ şu gün, “ 5 Yıl!” diyorum… Sakarya’yı ve Sakaryalıyı kim, ne kadar sever ve düşünür bilmem?

İnanılmaz bir devir yaşanıyor; manevi ve maddi, geleceği kemiriyoruz.