Serdivan; Zirai Donatım Fabrikaları varken; Askeri Ağır Bakım Atölyeleri varken; Vagon Fabrikası Vagon Fabrikası iken Serdivan’dı…

   Aslında Serdivan özgün ve eşsiz bir Gıda Şehri iken Serdivan’dı : -)

   Evet; bu çağda Deri Fabrikaları, Nişkoz, Asit fabrikası şehir içinde olamazdı. Ama, büyük ekonomilerdi, Serdivan’da daha uygun yerlerde belki olabilirdi?

    Arabacıalanı Mera’sına entegre, Ahırlar ve kimi mandıralar da orada olmazdı. Bereket Köylümüz, eskisi kadar olmasa da Onları uygun yerlerde devam ettirir.

                                                              ***

   Serdivan’ın,  planlı, akılcı, pırıltılı gelişmesi bugün Yap Sat Kaç İnşaatçılığına dönüştü gibi? Araçlı ve yaya ulaşımı, doğası, huzurlu yaşamı keyifsizleşti…

    Yöneten ve Onay veren anlayış değişmedikçe Serdivan’ı kaybedeceğiz. Orada yaşamadım yaşamıyorum; ama yaşamak isterdim. Şimdi 31 Mart’ı beklerim.

   31 Mart Yerel Seçimi Serdivan’ın,“ Yeniden Serdivan!” diyebileceği bir gün olabilir. Son 2 yıl çok yazdım; 2-3 yıl sonra CADDE54 de biter, Serdivan da.

                                                              ***

   Avukat Zafer Kazan, Sakarya’daki 4 yıllık Baro Başkanlığı sırasında, bu şehrin hemen her zor gününde hukuk ve adalet desteğini özveriyle ortaya koydu.

   Geçen gün Serdivan Kemalpaşa’da köylümüz Zafer Kazan ile,“ belediyenin tarla-arazilerde yaptığı 18 Uygulaması DERDİ ?”’ni paylaşmış.…

   Zafer Kazan’ın belediye başkanı olduğu bir yerde, imar verilirken,” yeşil alan, çocuk oyun bahçesi vs.” için belediyeye terk edilen 1 santim mülk müteahhide peşkeş çekilemez.

   Bu çok küçük bir örnek… Zafer Kazan’ın Yöneten olduğu yerde, Hakkaniyet vardır; Rantsız, Ayrımsız Adil Belediye vardır.

Mükemmel O gelişme sürecini yaşayan Serdivan O günlere Zafer’le dönecektir.

                                   ŞU GÜN ERENLER’DE YAŞAMAK İSTERİM !

     Cumartesi günü, Çağdaş Yaşam Derneği’nin genel kurulundan çıkıp; Erenler Belediyesi’ne doğru gittim. Belediye yakınlarında meyve sebze alışverişi yaptım.

   Belediye yanından, yeni bulvardan Sakarya caddesine çıktım. Atatürk Bulvarı ve Serdivan’dan sonra; Erenler sanki başka bir şehir gibi geldi.

    Her yanı artık bulvarlarla donatıldı. Erenler’de Arabayı istediğim yere gönül huzuru ile bırakıp alışverişimi yaptım. Özetle anlatayım:

                                                               ***

    Tek sıkıntı bitemeyen, Eski Hal-AVM-Yeni Karasu Yolu Köprülü Kavşağı… Etbalık girişinden gelişte ilk ışıklardan batıya doğru, Uluyol Bulvarı bitiyor…

   Uluyol Bulvarı ulaşıma açık, son rötuşlar yapılıyor. Yok böyle bir Bulvar. D.100’e paralel; Oradaki sanayilere, oto galerilerine ve iş yerlerine iki adım.

   Uluyol’da gidiş-geliş çok şeritli. Ama, Sakarya’da hiçbir cadde ve sokakta şu şans yoktur. Uluyol Bulvarı’nın 2 yanında km.’lerce Parasız Cep Otopark var : -)

    Ki; Erenler Tepesi ile Dörtyol, D.100, Sakarya Nehri arası planlı, rahat nefis bir yerleşim şehri oluyor.

     O keyif hatta İzmit Caddesi’nde başlıyor. Bosna Caddesi ile Sakarya Nehri arası da çok düzenli gidiyor. Dilerim Yerel Seçim’de Seçilenler gelişmeyi bozmaz.

                                                                  ***

     Yenicami Bulvarı’ndan doğuya doğru gidin. 300-500 metre ve daha sonra her sokaktan sağa dönün. Oralara 2-3 yıldır gitmeyen Değişim şokuna uğrar.

   Zeki Başkan’ın, “ Tepekum-Kuyudibi Bulvarı Projesi “’nin ilk etabı bitti. İlk Etaba gelin, sağa dönün Karasu Yolu’na kadar gidin. Tamamlanırsa kazanımdır.

     Ki; Yeni Atatürk Stadı’nın dört yanı da öyle bir yenileşme sürecinde. O Stadın ciğerine yapıştırılan özel okul hariç : -(

   Çünkü; O bölge eşsiz bir Halk Spor Alanı olabilirdi. Yeni Atletizm Stadı da orada yapıldı. Bence, O dev Yeni Atatürk Stadı da; sadece 8 ay, 30 günde sadece 2 gün ve sadece 90 dakika kullanılmamalı.. Erenler’de yaşamayı da deneyebilirim : -)