Serdivan Belediye Başkan Adayı Zafer Kazan’ı, Sakarya Baro Başkanlığı yaptığı  4 yıl içinde dikkatle izledim.

  Sakarya’ya ve yaşamımıza yapılan her yanlışı, Hukuk önünde karşı çıkarak önledi. Şehirden hiçbir karşılık da beklemeden.

   Zafer Kazan, Kent-Kentli sevgisini maddi-manevi hiç karşılıksız ve kimseden davet beklemeden paylaşan, çok az rastladığım erdemli bir örnektir.

   Şehir, Zafer Kazan ile çok şey kazandı. Desteklerini paylaştığı STK.’larla gücümüz iyi pekişti.  O Duruş ve Mahkeme kararları ile Şehir hakları korundu.

                                                               ***

    Zafer Kazan Serdivan Belediye Başkan Adaylığı’nı açıkladığında en çok sevinen Sakaryalılardan birisi oldum : -) Açık desteğim hep oldu, olur da:

    “ Serdivan Sakarya’nın pırlanta kadar değerli bir köşesi. O Pırlantayı rant tamahı dört taraftan yontar, değersizleştirirken; tam da ZAFER’in zamanıdır:

   Serdivan, geleceğini Belediye Başkanı Zafer Kazan ile kurtarabilir!” diyordum; şimdi daha fazla derim.

                                                                 ***

   Çünkü, Serdivan’ı 10 yılda bugünkü hale sokan kafalar hala aynı. Vaatleri Millet Bahçesi imiş? Emsali olmayan Millet Bahçesi Arabacıalanı’nı yok et, rantiye 7 katlı CADDE54 Ucubesi olsun. Şimdi, Millet Bahçesi yapcaz de?

  100 Millet Bahçesi, bir Arabacıalanı etmez! “ CADDE54 yapıla!” emri nerden?

    17 Ağustos Depremi’nde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Arabacıalanında hayat bulduğunu, Şehrin oradan ayağa kaldırıldığını O-Onlar bilmez!

    Siz bunu, ” Yapıla!” emrini verene söyleyecek dirayeti göstermezseniz, Serdivan’ın yıkımına sebep olursunuz. Arkası da geldi, geliyor, gelecek de!  

     SAÜ Kampusu ile Göl arasındaki Yeşil Görünüm-Orman son ibrettir. Üstüste   Göl’e doğru inen O TAŞ YIĞINI KONUT imarlarına nasıl, kim izin vermiştir?

   Serdivan, taş yığını gibi Göl’e doğru yıkılıyor! Çok acil, Cumhuriyet’in imar yasaları uygulanarak Çağdaş bir Belde olmalı. Pırlanta doğa taş yığını oluyor.

    İmar yasalarının uygulanması artık % 100 zorunlu. On yıl önceye kadar Serdivan’da rahat ve konforlu yaşamak bir masal gibiydi.

   Orada yaşayan herkes son 3-4 yılda ortaya çıkan imar talanını şimdi görmeli. İnşaat araçları ve beton mikserlerinin trafik terörü ile işin çivisi de çıktı.

   İbrettir; Sakarya’da herkes CADDE54’e imarını konuşuyor, soruyor. Ama, kim arkasında ise, İŞ’ler artarak pervasızca devam ediyor.

   Bağlar Caddesi’nde açılan 300 kafe övünülecek gelişme mi? O çağdaş caddeyi bile son 3 yıldaki imarlarla kimler, hangi zeka(?) yaşanılmaz hale getirdi?   

                                                             ***

   2017 yılından beri,” Serdivan’da oturmak, çağdaş yaşamak 5 yıl içinde çok zor olacak. 10 Yıl içinde de Serdivan’dan kaçmalar başlayacak!” diye yazıyorum.

     Ama, Serdivan Belediyesi yakınında, Yazlık Kavşağı’na giden duble caddede yapılan, yeni büyük inşaata asılan,” Bu arsa bu cadde üzerindeki Son İmar Arsası.” afişi beni bitirdi:

    Artık,“ Serdivan 5 yıl içinde yaşanmaz hale gelir!” diyorum.

     Son 3-4 aydır karda, kışta, güneşli günde; Serdivan AVM Otoparklarında araba koyacak yer yok. Duble yollar bile kilometrelerce yasa dışı Otopark!

    Serdivan, çile çekerek yaşanan bir Prestij Beldesi olmaya doğru koşuyor. İşin en vahim yanı; bunca bozulmadan kazanan Serdivan-Serdivanlılar değil?

   Serdivan AVM’lerde, caddelerde dev işyerleri açanlar kim? Kaçı Serdivanlı? Talanı duyan Rant Serdivan’a koşmuş. Para kazanıyor, parayı alıp gidiyor!

    Serdivanlı babadan, dededen kalma imarsız arsasına kolay imar alabilir mi? İmarsız arsaları ucuza kapatıp; imara açtırdıktan sonra voli vuranlar kim?

     Hak ve Adaleti seç Serdivan! Adaletli Yönetim Serdivan’ı ihya edecektir.