Şeker Mahallesinin geleneksel iftarı bu senede oldu, bitti.

   Bu seneki iftarın içinde Sakarya futbolunun önemli isimlerinin katılımı iftarı daha da renkli hale getirdi. Sakaryaspor’un tarihinde önemli yeri olan efsane oyunculardan İsmet Kahyaoğlu’nun ( Pıçır), Beşir Belat’ın ,Zeki Aydıntepe’nin katılımı ile gerçekleşen iftarda efsane Şekerspor’un ,efsane kalecilerinden Oktay’ında katılımı ile gerçekleşen iftarın lezzetine, Hasan Yıldız’ın ( Baba Hasanın) iftar menüsü eşlik etti.

  Şeker fabrikasının, Sakarya ekonomisine çanlılık kattığı, onun sanayi bacasından tüten Siren seslerine tanık olan kuşağın bir araya geldiği iftarda spordan gelen dostluk resmi iftarın ağır basan resmiydi. Geleneksel hale gelen, Şeker mahallesini eskiyen yüzünü bir araya toplayan iftar, mazinin derinliklerinde kalan kucaklaşmalar ,sohbetler eşliğinde bitti. Bu iftarın yaşama tutunmasına katkı verenlere teşekkür edip, seneye buluşmak dileği ile isterseniz bir başka iftara ve de bir başka konuya doğru uzanalım.

HARMANLIKTA TEK ADAM TEK BAŞKAN ( Metin Ergezen)

   Cumartesi akşamı benim için iki önemli iftar birbiri ile çakıştı.

   Ben bu iki iftar daveti içinden Şeker mahallesi seçeneğine icabet ettim.

   E nede olsa serde Şeker mahallelik var. Gençlik yıllarımın içinde önemli yerleri olan dostları, iftar vesilesiyle kucaklamayı tercih ettiğimden ,Harmanlıkspor’un geleneksel iftarına gidemedim. İftar sonrası bile dağılmayan, iftar kalabalığını geçte olsa gördüm. Ne yapalım insan bir anda iki yerde olamıyor.

   Bu arada Yeşil Beyazlı ekibin dünde kongresi vardı. Harmanlıkspor da tek adam ,Tek Başkan Metin Ergezene rakip olmadığı için onun bazı rutuşlarla şekil verdiği yeni yönetim işbaşına geldi.

  Harmanlıkspor ,bu ilin özellikle alt yapıda marka değeri olan çok önemli takımlarından biri. Futbol bahçesinin ,futbol hikayesi içinden kimler geldi ,kimler geçti. Onlar bu süreçte Metin Ergezen’le beraber mütevazi yönetimsel anlayışlarının taşlarını hiç yerinden oynatmadılar. Süleyman Seba örneği ile kıyaslama gereği duyduğumuz Metin Ergezen Başkanın ,hesaplı kitaplı yönetim anlayışı ,teknik sorumlu Tevfik Tetik’in istikrarlı hizmet anlayışını baş köşeye koyarsam ,yönetimlere girerek Yeşil Beyazlı takıma katkı verenler sakın ola ki bana alınganlık göstermesinler.

   Ben bugünkü istikrarlı Yeşil Beyaz Futbol hikayesi içinde aslan payını böyle uzatırken, Ne Hüseyin Boz’u, ne Nazım Kırdemir’i, ne Sabri Sarı’yı Yeşil Beyaz hizmet paketinin içinden atmıyorum. İsimlerini veremediğim diğer yeşil beyazlı yönetici dostlar alınganlık göstermesin notunu buraya koyarken Harmanlıkspor’daki yeni Metin Ergezen döneminin, ramazanın ulvi güzelliği içersinde hayırlara vesile olmasını, futbola hizmet kervanının daha da gelişerek yoluna devam etmesini diliyorum.

   NOT: Unutmamak gerek, yeni Harmanlık spor bahçesinin içinden ,spora hizmet kapsamında Büyükşehir Belediyesinin onlara uzattığı Sentetik spor kompleksi , Yeşil Beyazlı ekibin yarınlarına, çok ama, çok büyük katkı verecektir.