SEDAŞ,  Kurban Bayramı ve 10 gün sürecek büyük tatil öncesi, Sakarya halkının rahatı için her önlemi aldığını müjdelemiş. Teşekkür ederiz.

           Çünkü, elektrik, su, ulaşım hayatın en temel ihtiyaçları. Yarım saat elektrik kesintisi yaşasak evde de, piyasada da hayat felç oluyor.

           SEDAŞ’a, hiç kuşkusuz, Kırkpınar’daki cadde aydınlatmalarında yaptığı çağdaş çalışma sonrasında şehirde bıraktığı ayıplı taş molozlarını sormadan geçemem.

          SEDAŞ, iptal ettiği 7-8 metrelik beton direkleri söktü, götürdü. Ama, O direkleri tutan 80-100 kiloluk temel betonları olduğu yerde bırakıldı.

           Kırkpınar’ın İpek Yolu Caddesi’nin bir benzeri bence Sakarya’da yoktur. Yer yer 30-40 metre genişlikte, eşsiz ağaç çeşitliliği, çiçekleri ve çim çevresi, yürüyüş ve bisiklet yolu ile kilometrelerce uzanan bir doğa harikasıdır.

            O İpek Yolu şu anda 40-40 mt ara ile, sökülen eski elektrik direklerinin parçalanmış 50-80 kiloluk beton molozları ile dolu.

          Turizm mevsimi ve Bayram ! SEDAŞ ta, halkının huzur ve rahatı için çok doğru bir çalışma içine girmiş. Umarız Kırkpınar’daki ihmali atlamazlar.

            Ki; Merkez Futbol sahasının çimleri çepeçevre çukur kazılarak kablo döşeme çalışması yapıldı. Mıcırlı, çimsiz çukurlar düzgün hale getirilmeden öyle bırakılıp gidildi.

           SEDAŞ’a, hatırlatmak Sapanca Belediyesi’ne düşerdi ama, orada şu anda her gün yüzlerce çocuk Yaz Spor Okulu çalışması yapıyor. O çukurlarda bir tek çocuk elini, ayağını sakatlarsa faturası bana çıkmaz…

                                   SAKARYASPOR’UN YENİ STADI BİTMEDİ;

                                YEREL BASIN DA KENDİ HATASINI GÖRMELİ

           Sakaryaspor geçen yıl olmayacak bir işi başardı ve bir üst lige çıktık. İyi de, başta yerel basın, o harala gürele sırasında Yeni Stat işinde tüm şehir uyudu.

          Hadi, şimdi bu takım bir üst ligde yeni sezonun ilk maçını Gebze vesaire gibi dış statlarda oynayacak. Belki 4-5 iç saha maçı da öyle olacak.

          Etraf yangın yeri. Siyasiler suçlu, sorumlu kamu görevlileri suçlu, kulüp yöneticileri suçlu, müteahhitler zaten suçlu. Peki medya da suçlu değil mi ?

           O Stadın yasal bitirilme tarihi kaç yıl önce bitti ?

           Yerel Medya, O tarihlerde bile, başkanlarla, siyasilerle cümleten gidip stat inşaatı gezmesi yaptı ? Şahane açılardan, cillop gibi Stat görüntüleri yayınlandı.

           Stat örneği nefis bir Yerel Medya dersi gibidir. Yöneten Siyasiler ve Kent  Yönetenleri  bilmeli ki; Basının-hele de yerel medyanın- en hayati işlevi budur.

            O haberlerin bir çoğunun yapıldığı günlerde, O Stadın bitiş tarihi çoktan geçmişti. Yerel medya, “ Yeni stadın bitiş tarihine 6 ay kaldı ! Ortada pek bitecek gibi görüntü yok !” haberleri ile yaylım ateşi başlatsa;

           “ Stadın bitim tarihi geçti ! İli Yönetenler, milletvekilleri nerdeler ? Bu işin sorumluları nerde ?” haberleri 2 yıl önceden yapılsa, O Stat çoktan biterdi.

        Temeli atıldığından beri, O Stat inşaatına yıllardır giderim. Yönetenlerin düzenlediği hiçbir Stat Yapım Gezisi’ne, O günlerde yaz( dırıl )madığım için katılmadım.  Ama, yıllarca oralardaydım.

           Yerel Basında, çimlerin döşenmeye başladığı, koltukların geldiği yazılırken de ordaydım, 20 gün önce de…Görüyordum, asla maç oynanamazdı !

          Bugün, O statta maçın oynanamayacağına karar verilmesi Sakaryaspor için  hayati önem taşır. Lig boyunca İçerde puan kaybetmemek için iyi zemin şarttır !

           Sakaryasporlu futbolcular kadar hiçbir birimiz şunu bilmeyiz. Tüm sezon dış sahalarda oynayarak şampiyon olan; tarih yazan Beşiktaş’ın O özgüvenini bize yaşatmayı hedeflesinler yeter ! 

                              SERDİVAN’DA 5 YIL SONRA HAYAT KİLİTLENMESİN !

          Doğru, Serdivan gözle görülür biçimde ve 6 ayda bile, “ Fark !” yaratıyor. 6 ay uğramasam, kimi kavşaklarda yanlış yola bile giriyorum !

          Şimdi başka kaygılarım da büyüyor. Her yer öyle olmaya başladı. Kafeler Caddesi’nde çoğu zaman bir tek araba koyulacak yer olmuyor.

           Bunu da geçtim; artık bir arka cadde ve sokaklarda öyle oldu. Dahası; iki sokak arkadaki ana caddeler de…Trafik için çabaları görüyorum, ama nafile.

            Hiç olmayacak kavşaklara bile öyle binalar, öyle mekanlar dikilmeye başlandı ki; çözüm, “ zor artık !” diyebilirim.

           Size 10-20-30-40 yıl önceki Serdivan fotolarını resmi kitaplardan sunarım. Hemen deprem öncesi bin tane fotoğraf var. Her yer yemyeşil, tarla, mera !

         Biz 30-40 yıl sonrasının Çağdaş Serdivan Kent Planlarını yapmadığımız için yakın zamanda dizlerimizi bile dövebiliriz. Her yer taş, asfalt ve bina olur gibi. !

         *  Başkan Sn. Zeki Toçoğlu, geçen haftalarda SAÜ’ye çıkacak Yeni Bulvar’ın çalışmalarını izlemeye gitmişti. Fotoğraflarını haberlerde gördüm.

          Kendisinden 7-8 gün önce, O akıl almaz sıcak günlerde, 13-00-14.00 saatleri arasında, taaa en aşağıdaki çoklu kavşaktan, SASKİ’nin tepedeki depolarına kadar toz duman içinde yürüyerek çıktım, yürüyerek indim.

           Geçen gün SAÜ gezisinden dönerken, SASKİ Kent Su Merkezi’nin oradan arabayla indim. Aşağıdan gelen, SASKİ önüne çıkacak o kavşak SAÜ’ye doğru 100-150 mt. uzatılmış; çok da doğru olmuş.

          O Yeni Bulvar, şehir için de, Serdivan için de, Üniversite için de çok önemli kazanım olacak. Ama ?

            Zeki Başkan, orada benim gördüğüm ve yazmaya çekindiğim, koruluk, nefis manzaralı Halk Mesireleri imkanlarını görmüştür. Şu anda çekinerek yazıyorum. Serdivan’da öylesi 1 mt kare yer görenler canımızı yakıyor !