AKP Gn.Bşk.Yrd. Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, MV. Çiğdem Erdoğan Atabek; AKP Sakarya B.B. Başkan Adayı Ekrem Yüce; AKP Serdivan Bld.Bşk. Adayı Yusuf Alemdar dün Yerel Basında yine epeyce yer almıştı.

    Sakarya ne kadar da gelişmiş; hayret? Biz niye göremiyoruz, Uganda’da mı yaşıyoruz? Serdivan, Sakarya refah içinde, çoluk çocuk harika yaşıyormuş?

   1994 Yılından beri (25 yıldır) belediyeler; 2002 yılından beri de ( 17 yıldır) Devlet-Hükümet AKP’nin elinde.

   Ve; Sakarya 25 yıldır belediyelerde; 25 yıldır da Devlette hep kaybeden İL’dir!

                                                                  ***

   Doğma büyüme Sakaryalıyım. AK Parti Milletvekilleri ile de, belediye başkan adayları ile de yüz yüze geldiğim oldu. Sıra dışı tek yanlış davranış, söz olmadı.  

    Ama, iş siyasete, kamuoyu önündeki konuşmalara gelince; sanki masalımsı bir övünme öykünme başlıyor? Şehirde, olan ve yaşanılan anlatılandan çok başka?   

                                                                   ***

   Türk Silahlı Kuvvetlerinin gururu Tank Palet Fabrikası’nın, Katar+BMC’ye anahtar teslimi uluslar arası bir şaşkınlıktır. Türk halkının kabulü-desteği de yok.

   Tank Palet’in sendikalı çalışanları, tayin dilekçesi ile Sendikacılık Tarihi yazdı:

    Özetle:  “ T.C. Silahlı Kuvvetlerinin Tank Palet Fabrikası’nda kazandığımız Teknik Tank İmalat Bilgilerimizi Yabancı hiç bir ülke firması ile paylaşmayız.       

    TC Silahlı Kuvvetlerinin bir başka kuruluşuna tayinimizi istiyoruz!” ibrettir.

                                                                      ***

    AK Parti Sakarya Milletvekilleri, Bld. Adayları ve İl Teşkilatı Tank Palet İŞİ’nin neresinde? Bence, Tank Palet anahtar teslim verilirken Onlara sorulmamıştır! 

    Gün gelir, yaşarsak, “ Orda 10 bin kişi çalışacak!” lafını söyleyene hatırlatırım.

   CADDE54 soruldu mu? Fİ-YAPI sorulmuş muydu? Aziz Duran’a şehrin dörtte birini ve yüzlerce yıllık şehrin ana arteri İzmit Caddesi’ni kötürüm eden BATTI-ÇIKTI sorulmuş muydu?

   Sapanca dağları imara açılır, Askeri araziler satılırken, dereler Su Fabrikalarına verilirken; içme suyu Sapanca Gölü’nün kaynakları yok edilirken soruldu mu?     

   Kimse masal anlatmasın; Siyaseten yanıtlarken de kişilikler başkalaşmasın!

   Hiç biriniz SERDİVAN’ı bilmiyorsunuz! Orada doğup büyüyen, Yöneten olanlar bile…Siyasete adım atılınca Akıl Tutulması yaşanır gibi…

   Serdivanlı değilim; ama hepsinden doğru ve iyi bilirim. Çark Deresi-Alandüzü-Karaman-Çamyolu-Sakarya Nehri arası halkımızın servetler ürettiği topraklardı.

   Bugün Serdivan için,“ Bacasız Sanayi Merkezi!” övgüsü yapmak bile gaf gibidir.

   Çünkü;İstanbul’u, tüm Sakarya’yı besleyen ÜRETEN SERDİVAN, Cepten Harcayan-TÜKETEN Serdivan olmuştur…Okuluna paralı servisle gidilen Serdivan!

   300 Değil; belki 500 kafe vardır; 30 tane Serdivanlı Kafe İşletmecisi yoktur.  Çocukları orada garsonluk yaparsa bile şanslıdır. Sitelerde oturan Serdivanlı mı?

   Son 20 yıldır Sakarya’yı Yönetenlerin gözleri önünde; çevredeki kaç köy, kaç mera, kaç fabrika, kaç et-süt-peynir-deri-sebze-meyve servetimiz yok edildi?

                                                                  ***

   AK Parti, Sakarya’da son 6-7 yıldır bence etkisiz bireylerce temsil ediliyor. Milletvekilleri 2002’de Seçilenler kadar Yetkin-Etkin değil; BLD. Yönetenleri de.

   “ Sakarya Nehri’nde Osmanlı kayıkları, gondollar, yelkenli sandallar, keyifli gezintiler !!!” suya yazılan masallar gibi.

    Siyaset tarafından bakılınca, biz o kadar salak mı görünüyoruz acaba? Geçen hafta, Etbalık arkasına HES’e; oradan Nehir kenarına SET ÜSTÜ yoluna girdim. Kasaplar Mezbahası’ndan, Büyükşehir Şantiyesi’ne SET ÜSTÜNDEN gittim.

   Gondol Sefası yapılacak oraları; Büyükşehir Belediye Başkanları, belediye başkanı, Adayı O SET Üstü’nü bilmez Orası, şehrin pisliği süprülen Kilim Altıdır.

    Bunları yıllarca yazdım, hain ilan edildim. Bugün de tablo bu!