Partiler belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. Ak Parti’nin ilçe adayları dengeli tercihlerle belirlenmiş. Ancak, sorunlu ilçeler de yok değil. Karasu, Kaynarca, Ferizli, Akyazı ve Hendek’te sıkıntılar var. En rahat oldukları ilçeler ise, Adapazarı, Erenler, Serdivan, Sapanca, Arifiye, Kocaali ve Geyve.

Millet ittifakı ise, büyükşehir adayı Cihan Kolip ile yeterli heyecanı oluşturamadı. İlçelerde hala aday arayışları devam ediyor. Kamuoyunda, CHP ile İyi parti arasında bir ortak aday arayışı yokmuş algısı var. Sanki her iki parti, ortak isim aramak yerine kendi adayını diğerine kabul ettirmeye çalışıyor gibi. Sanki bu ittifakta, Sakarya büyük ölçüde İyi Partiye bırakılmış gibi. Ancak İyi Parti, daha teşkilatlarını tamamlayamamış, köy ve mahalle temsilcilerini ve sandık müşahitlerini tam olarak belirleyememiştir. CHP ise, bu kadrolara kısmen sahip olmasına rağmen ortak hareket edememektedirler. Böyle dağınık bir yapıdan başarı beklemek çok zor. Anlaşılan şu ki; eğer bazı ilçelerde başarı gelecekse, bu parti teşkilatlarının çalışmasından ziyade adayın ve çevresinin çabası ile olacak.

Her iki ittifaka girmeyen diğer partiler ise, adaylarını tamamlamaya çalışıyor. BBP, Kaynarca ve Hendek’te potansiyel oyu olan MHP kökenli adaylar ile çok iddialılar. Saadet Partisi ise, her ilçeden aday çıkarmaya çalışıyor. Mevcut durumdan memnun olmayan vatandaşlara ve küskün AKP’lilere seçenek sunma gayretindeler.

Saadet partisi büyükşehir belediye başkan adaylığı için Selahattin Aydın’a teklif götürmüş. Aydın, bu teklifi düşünüyormuş. Selahattin Aydın, Adapazarı belediye başkan yardımcılığı ve Sakaryaspor başkanlığı yaptığı dönemde, gösterdiği basiretli yönetim anlayışı ile bu şehirde göğsünü gere gere gezebilen ender isimlerden biridir. Görev yaptığı dönemde belediyenin mali işlerine bakmasına rağmen, adı hiçbir akçeli işe karışmamıştır. Gerek çevresi, gerekse rakipleri tarafından bile takdir edilen biridir. Adaylığı kabul etmesi, Sakarya adına bir kazanç olur.

Bence İyi Parti adayı, Cihan Kolip’in oluşturamadığı sinerjiyi Selahattin Aydın oluşturabilir. Her ne kadar son seçimlerdeki neticeler Ak Parti adayı Ekrem Yüce’yi favori gösteriyor olsa bile iyi bir rakip Ekrem Yüce’ye de yarar. Unutmayalım ki, bir futbol maçı bile iki takımla oynanıyor. Rakibi olmayan takım, galibiyetten ne zevk alır ki?

He unutmadan şunu da AK Parti yönetimine sormak istiyorum. Bir gönül belediyeciliği lafıdır gidiyor. Bu lafın anlamı ne? Peki, daha önce gönlümüze hitap etmiyor muydunuz? Bu yeni anlayışın ilkeleri nelerdir? Mesela ben, gönlümü eşime kaptırmışım. Bu proje yürürlüğe girerse, benim aile saadetim bozulur mu?