Yine bir seçim sürecine girdik.
Partiler adaylarını belirleme çabasında.
Ağırlık iktidar partisinde olmak üzere yüzlerce kişi aday gösterilmek için çalışıyor.
Seslerini duyurup, kendilerini görünür kılmak adına alan çalışması yanı sıra medyada yer almak için uğraş veriyorlar.
Dolayısıyla her gün basın kuruluşlarına onlarca aday adayının açıklaması, ziyaret haberleri ya da projelerini içeren haberler geliyor.
Bu haberlerin tamamına yer vermemiz pek mümkün olmuyor.
Yine de, aday adaylarının kendilerini ifade edebilmesine imkan tanımak için haberleri küçük de olsa kullanmaya çalışıyoruz.

Ancak bunu yaparken başka bir sıkıntıyla karşılaşıyoruz.
Bu kez, politika dışındaki konulara ayırmamız gereken sayfaları kısmak zorunda kalıyoruz.
Bugün olduğu gibi özel günler de araya girdiğinde, gazetede olması gerekenin çok altında haber yer alıyor.
Öncelikle gazetenin bugünkü ilan ve politika ağırlıklı oluşu nedeniyle, okurlarımızdan özür diliyor ve onların hoşgörüsüne sığınıyoruz.
Mart ayının sonuna kadar devam edecek olan bu süreçte, politika haberleri ne kadar yoğun olursa olsun, diğer haber sayfalarının yerini koruma gayreti içinde olacağız.

Geçen haftaya Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı Soru Yağmuru ile başlamıştık. Adem Sarı’nın ve yönetiminin Sakarya tarımının gelişmesine yönelik projeleri heyecan uyandırdı, ilgiyle okundu.

Kuşkusuz haftanın en çarpıcı olayı Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan’ın ölümüyle sonuçlanan kavgaydı. Karacan’ın öldürülmesi kadar, ortaya çıkan çağdışı, şiddete ve korkuya dayanan ilişkiler yumağı ön plana çıktı.

Özgür Arık’ın, Ziraat Odası ve APEK’in eski başkanlarından Aydemir Horozlu ile yaptığı Anı Söyleşi önceki haftalarda olduğu gibi çok konuşuldu. Horozlu’nun anıları bir döneme ışık tutar nitelikteydi.

Muhtarlar ile Milli Eğitim Müdürü arsında yaşanan gerginlik haberi ile Tank Palet Fabriksı’nın Altay Tankı için BMC’ye tahsis edilmesine yönelik haberimiz, bizi farklı kılanlardan bazılarıydı.

Bu haftaya da, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ’un katıldığı Soru Yağmuru ile giriyoruz.
Dolu dolu gazetelerde buluşmak umuduyla hoşçakalın…