AK Parti İktidarı hiç boşuna, “Ekonomik sıkıntı filan yok. Fırsatçıların spekülasyonları bunlar!” demiyor galiba? Baksanıza kendileri sıkıntısız gibi?

      Emekli olan AKP Milletvekilleri şu anda ayda 11 bin lira emekli maaşı alıyormuş. Şimdi onlarının kimilerinin başına başka kısmetler de düşmüş.

       Yeni kurulan 9 tane ‘Öneri Hazırlama Kurulu’na, 16 tane eski AKP milletvekili atanmış. Yeminle, ballı börekli atanma : -)

      Gazetede İsimleri yazılan, emekli eski 16 AKP Milletvekili, zaten her ay aldıkları 11 bin lira emekli maaşı yanında, bu İŞ için de ek 11 bin 794 lira daha maaş alacakmış…

       Yani, emekli eski AKP Milletvekilleri artık her ay toplamı 22 bin 794 lira eden maaş alacaklarmış…

      Türk İş Genel Başkanı kardeşimiz, “Asgari ücret bari 1.600 lira olsun!” diye yırtınsın dursun. Beni şimdi aldı mı başka bir telaş : -)

                                                               ***

      Esnaf zam üstüne zam yapıyor, enflasyon azdı. Seçilemeyen AKP eski Sakarya Milletvekillerinden kaçı mağdur acaba? Çıplak 11 bin lira aylıkla geçinilebilir mi? Ya da, şu yukarıdaki ballı, “ek İŞ!” alanları da var mı? 

      İnşallah Hasan Ali Çelik’in, Bakan Yardımcılığı devam ediyordur? Gerisi?

      Çünkü, Öneri Kurulu’na atanan 16 eski milletvekili içinde hiç Sakaryalı yok! Hadi, Şaban Dişli de Hollanda Elçiliği’ne, uçarak gidilecek göreve gitti.

       Yok, mutlaka AKP eski Sakarya Milletvekilleri de iyi aylık getirisi olan bir göreve atanmışlardır. Ayrım olmaz. Varsa ben bilmiyorum, tasalardayım!

       Ayhan Sefer Üstün, Ali İnci, Ayşe Nur İslam, Erol Aslan Cebeci, Recep Yıldırım; bizim değerlerimiz. İnşallah mağdur değillerdir; öğrenir teselli oluruz.

       İsimler eksik ve göz göre göre Ayrım yaptım. Kimlere, neden Ayrım yaptığımı yazmam, yazamam… Günü, yeri gelir sevgi, saygı sunar geçeriz.  

                                 ARİFİYE’YE VE GÜZELİM YHT İSTASYONU’NA

                                               YAZIK MI OLDU?

       Arifiye’ye de, eşek yükü paraya mal olan YHT İstasyonuna da yazık olacak.  Görünene göre, Yüksek Hızlı Tren 2 yıl sonra artık Arifiye’ye uğramaz gibi?

  YHT Tünellerinin açılmış iki ağzı Akçay ile Hacımercan yamacında göründü.  Doğançay-Sapanca arası yarıdan fazla kısalır ve YHT 5 dakikada Sapanca’da.       

      İşte, O gün Arifiye’de trilyonlara mal olan O İstasyon da külliyen yazıktır. Ama, Arifiye erken ve uyanık davranırsa, belki zararın yarısını kurtarabilir???                                                           

                                                             ***

      Arifiye’ye, 1 ay önce yaptığım bir şakayı şimdi ciddiye çevireyim. Sakarya’da ikinci üniversite kuruldu. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi.

      İkinci Üniversitede Raylı Sistemler Teknolojisi gibi, Türkiye’de önemi 100 yıl bitmeyecek bir bölüm de var : -) Bence şu anda okul mekanı var mı, yoktur! SAÜ Kampusu’nda misafirlerdir.

        Arifiye’ye yıllardır YHT İstasyonu için deli para döküldü. Artık şaka değil; O şahane İstasyon mekanları SUBÜ Raylı Sistemler Teknolojisi’ne verilebilir?     

       Tabii ki, yetmez. Teknoloji ve laboratuarlar gerekebilir. Orada o alanlar da var. Zaten SUBÜ için yeni yapılacaktır, orada yapılır. TÜVASAŞ ve ROTEM’e parça üreten özel sektör atölyeleri de orada. 3+1 de, 7+1 de çokça uygulanır.

                                                             *** 

     Arifiye arazileri son yıllarda imarlarla çok taşlaştı. Tarım arazileri bitiyor. Arifiye geceleri ışıl ışıl. Işığa bakınca, arkadaki karanlık geçici körleşme yapar. 

       Arifiye’yi ışıklar körleştirmesin. Arifiye Gölbaşı’ndan, Hendek dağlarına kadar uzanan AKOVA’nın bereketli toprakları sizlere Yaratan’ın eşsiz ve bitmez tükenmez ihsanıdır.

      Topraklarınız 50 yıldır, ekmek kapısı diye fabrikalara verildi. Ama arkası bitmiyor. Dörtyol sanayileri ile Göl arası fabrikalar, evlerle bitirildi. Akyazı ile aranızın tam ortasına arka arkaya fabrikalar da geliyor…

      Bence, geleceği Arifiye’nin sahipleri kurtarır! YHT GARI’nı üniversite yapmanın fırsatını da kaçırmayın. 100 yıllık asıl nimet eğitim ve gençliktir!