Yerel Seçim biteli 2,5 ay oldu. Ekrem Yüce için görüş sunmak henüz erken. Ama, Sakarya’nın kaybedecek zamanı yok. Çok testiler kırıldı; Sakarya uyarmadı.

    “ Bu ülke ve Sakarya hiçbir siyasinin de, siyasi partinin de babasının malı değil! Ülke ve şehirler yaşayan, çalışan, üreten 81 milyon insanındır.” derim.

   Sakarya şimdi, Seçilmiş-Atanmış Yönetenlerin önüne hedefler koymaz, konuşmaz, somut sonuç istemezse il yüzölçümü bile büyük yok oluşlar yaşar.

   Şunu da yineleyeyim: AK Parti son Genel ve Yerel seçimlerde bu güne kadar ki en zayıf Yönetecekleri seçti. Kendi içindeki denetim-kontrolü için bile.

    Sakarya AK Parti ülkede zaten kayıptaydı; şimdi bugünden kayıplardayız.

                                                                      ***

    “ Adapazarı!” isminin üzerine çöken karabasanı Yerel Medya her gün yazıyor.

  “ Adapazarı!” ismini bu şehirden kim-kimler silmek ister? Yıllardır izliyoruz, çözemedik? Sonuç; Adapazarı ismi her yerden, uydu haritalardan bile kazınıyor.

   Şehrin yüzlerce yıllık köyleri, beldeleri, okulları, caddeleri haritadan silindi.

   Akyazı yönünden, adı şimdi D.100 olan, Eski E.5’ten geliyorum. Etbalık kavşağından Adapazarı’na gireceğim. Tabelalarda “ Adapazarı!” yok.

  Erenler, Karasu, Kaynarca her yer var, Adapazarı yok! Adapazarı’na dört yönden gelen yollardan Adapazarı’na gelirsin, sadece Sakarya tabelası vardır.

                                                                   ***

   Adapazarı’na D.100 ( E.5) den 2 giriş olduğunu Sakaryalılar bilir. Dörtyol ve Etbalık girişleri. Ben mi göremedim; Etbalık girişinde Adapazarı tabelası yok.

  Erenler, Karasu, Kaynarca var; Adapazarı yok. Zurnanın ZIRT dediği yer.

   Sakarya’da, Çağdaş Şehirleşme ARGE’si diye bir oluşum var mı? O ARGE’de Şehirliye, şehri iyi bilenlere soran, projeleri tartışan, anket yapan var mı?

   Donatım Park’taki Çakma Çark’a, “ Çakma!” dediğim için o gün dellenenler oldu. Atatürk Stadı arazilerinde Millet Bahçesi (?) başlamış ibret için gitsinler.

   Adapazarı Şehri’nin tek ve eşsiz sembolü Tarihi Çark’ın enkazını görsünler. ÇARK’ın zaten enkazı bile yok; Topraktaki mekanik kollar, dişliler perişan halde.

                                                                   ***

   Etbalık’tan girip, dosdoğru Yenicami’ye-Atatürk Bulvarı’na geldiğimiz; Sakarya Caddesi girişi garip bir Katlı Kavşak Viyadüğü ile yok edilmiş?

   Başkan, girişe koyulmuş,” Topça Katlı Kavşağı Şehre Hayırlı olsun Ekrem Yüce!” posterini bence kaldırmalı. Halk yıllardır Etbalık’tan dosdoğru şehre giriyordu. Şimdi viyadüğe mecburcu, istemediği halde Karasu’ya yönleniyor: -)

    Bir şehrin girişi istense ancak bu kadar garip bir proje ile bozulur. Yan yollarla geçiş alttan yapılsa bile, o garabet düzelecek gibi değil. Asırlık İzmit Caddesi’ni yerle bir eden battı çıktıdan bile beter.

                                                                     ***

  Ekrem Başkan da, yapılacak uyarılara, “ Siyaseten karşıt, ön yargılı!” der, geçip gidebilir. Ama, öyle diyenler şimdi şehirde yoklar; 1 milyon Sakaryalı burada!

   Kaç aydır,“ Sakarya nehrinde gondolla gezilecek!” sözü aklımda. Başkan O projeye başlamadan; Sakarya Nehrini, Rüstemler Eski Sakarya Köprüsü’nden Mekece’ye kadar renkli Dron çekimleri ile kaydettirsin. Ben Maps’te izliyorum.

   Gondol, şu gün Sapanca gölünde de yapılır. Sakarya nehri kenarı ise vilayetin en rezil edilmiş doğası. Servet kazanma hırsı ve siyasi göz yumma işte budur. Seçilmiş-Atanmış Yönetenler ilkin O ayıbı en aza indirecek projeleri öncelemeli.  

    SBB Şantiyesi yanına yapılan Atletizm Stadı için yapana minnet duyarım: -)    

                                                                      ***

    Öncelik, Süs Bitkiciliği Şirketi mi ? Sakarya’da  Süs Bitkiciliği zaten şahane. Bence Sektörün istekleri sıkıca irdelenerek destek olunsun; ama İŞ’E girilmesin.

   Süs Bitkiciliğine desteğin bin yolu var. “ Devlet traktörcü mü? Gübreci mi?” diyen; T.C. Zirai Donatımı malı mülkü ile kazıyan zihniyeti Sakaryalı bilir.

   Donatım bitirildi; tarımda gübre, ilaç, traktör fiyatları uçtu, bu bilinir. Sonuç? Şimdi her şey ithal! Köy ve köylü yerle bir.

   Büyükşehirlerin güncel önceliği nedir? Ekrem İmamoğlu gibi yapan kazanıyor. Yani, seçildiği gün Şehre-Köy ve Köylüye SUYU % 40-50 ’indirimli yapanlar : -)

   Milli-Yerel Gübre; Milli-Yerel Tohum depoları yapanlara toprak-mekan-araç bilgi desteği olabilir.Bunlar, işin uygulayıcıları ile birlikte planlanır; bizle de değil.

   Belediye hizmet, Şirket kar işidir. İşin içine siyaset girince de, İşi Yandaşa ver faslı başlar ki, Allah bu ülkeyi-şehri o kafalardan korusun, kurtarsın!

   Öğrenci Gençliğe ulaşımı İstanbul gibi ucuzlatmak çok mu zor? Taşımalı Okullar İŞİ’nin bir bölümünü üstlenmek çok mu zordur?