Özellikle sosyal medya üzerinden Ocak ayından beri çeşitli kişi, kurum ve kuruluşlara sponsor olması için ricada bulunan ve durumlarını anlatan koro üyeleri, uluslararası festivalde performanslarını sergileyerek Sakarya’yı ve de Türkiye’yi temsil edebilmek için büyük gayret sarf ediyor. Festivalin 19-23 Haziran tarihlerinde yapılacak olmasına karşın, katılacak ekiplerin kesin listeleri önümüzdeki haftaya kadar netleşecek. Eğer SAÜ Müzik Topluluğu bu süre içerisinde bir sponsor bulamazsa ne yazık ki festivalde yer alamayacak.

BİZİ İZLEYİP DAVET ETTİLER

Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek Avusturya Anton Bruckner Koro Festivali için başvuru yaptıklarını anlatan Koro Şefi Berkay Yılmaz, “Koromuzun birkaç videosunu istediler, biz de gönderdik. Onlar da izlediler. Sonra bizi davet ettiler. Yani festivalde yer almaya hak kazandık. Ancak maddi olarak yeterli imkanımız olmadığı için hâlâ nasıl gideceğimizi bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

BİR HAFTA İÇİNDE BİLGİLENDİRME

Yılmaz, bugüne kadar ihtiyaçlarının Sakarya Üniversitesi tarafından karşılandığını belirterek, “Üniversite bize ihtiyaçlarımız için destek oldu. Biz kaydımızı yaptık. Festival 19-23 Temmuz’da yapılacak ama konaklama organizasyonu için bizim bir hafta içerisinde kaç kişi katılacağımıza dair bilgi vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

HENÜZ OLUMLU GERİ DÖNÜŞ YOK

Daha önce Pamukkale Turizm’in, çeşitli şehirlerden gelen koro ekiplerinin geliş-dönüş ulaşım masraflarına sponsor olduğunu anlatan Yılmaz, “Temennimiz sponsor bulunması yönünde. Bu iş masraflı… Öğrenci olduğumuz için karşılamamız mümkün değil. Biz Ocak ayından beri sponsor arıyoruz. Ama şu ana kadar hiç olumlu geri dönüş almadık” dedi.

ÇALMADIK KAPI BIRAKMIYORLAR

Yılmaz ve ekibi, Sakarya’yı ve SAÜ’yi temsil edecekleri organizasyonda yer alabilmek için sosyal medyada tabiri caizse çalmadık kapı bırakmıyorlar. Onlarca sanatçı, siyasetçi, sivil toplum kuruluşu ve şirketlere dertlerini anlatıp yardım isteyen ekip, kendilerini gururlandıran bu daveti maddi imkânsızlıklar yüzünden geri çevirmek zorunda kalmaktan korkuyor.

İrem KARABACAK

Editör: TE Bilişim