AK Parti Sakarya İl Teşkilatı’nın Siyaset ve Seçim aklına karış(a)mam. Ama, şehrin geleceği ve aklı için her Sakaryalı kadar söz hakkım vardır.                                    

   T.C. Sağlık Bakanı Sakarya’ya geldi. Tabii ki ilkin Valilik ziyareti ve bilgilendirme yapılmış. Yapımı süren, projesi olan, düşünülen hastaneler gezilip, konuşulmuş.

    Bence, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İlimiz hakkında doğru bilgilendirilmiş:

    “ Sakarya, Sağlık Kenti olmalı…İl dışına sevkler sona ermeli…Branş çeşitliliği ve yatak kapasiteleri ihtiyaca cevap verecek hale gelmeli…

    Hastanelerdeki yoğun bakım kapasiteleri artırılmalı…” tespitleri nefisti.  

                                                             ***

  Yerel siyasi Yönetenler, Kamu Yaptırım Gücü olan konuklar önüne somut, olabilir işler, projeler, hedefler de koyabilmeli. Nasıl?

    AK Parti Sakarya İl Örgütü, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları, Meclisleri ve hatta Sakarya’daki tüm siyasi partiler ve adaylar lütfen yazımı 2 dakika okusun.

  Çünkü; Sağlık Bakanımızın,” Sakarya Sağlık Kenti olabilir!” sözü gerçekçidir.

                                                               ***

    “ Sağlık Kenti!” olmanın ilk adımı, 12 yıl önce SAÜ TIP FAKÜLTESİ ile atıldı. Okula 2008-2009 öğrenim yılında ilk öğrenciler de alındı.

   Tıp Fakültesinin ilk binası 3-4 yıl sonra bitti. Hekim öğrenciler 3-4 yıl sonra okula gelebildi. Sakarya Siyaseti, SAÜ TIP Fakültesi’ni sonraki 6-7 yıl da unuttu.

 Yöneten Siyasi İl Yaptırım Gücü çok önemli. Projedeki binaları, sosyal mekanları 2 yılda 1 bina ile yapsaydık, Sağlık Kenti olma yoluna çoktan girmiştik.

   Sağlık Kenti’nin en temel ihtiyacı Çağın Tıp Eğitimi Mekanları, Hekim ve Sağlık Kadrolarıdır… Yeterli Eğitim Mekanlarımız yapılsaydı;

   SAÜ Tıp Fakültesi, 12 yıl içinde verdiği Hekim mezunları ile Sağlık Kenti’nin en temel ihtiyacını sağlardı. Akademik sayımız, branş çeşitliliğimiz tercihen artardı.

   Örnek; SAÜ Diş Hekimliği Fakültesi. Sağlık Kenti olma yolunda somut bir adım.   

                                                                ***

   Sakarya Siyasetini Yönetenler içinde SAÜ Tıp Fakültesi’ne HİÇ gitmemiş bir dolu birey vardır. Milletvekillerinden yerini bilmeyen varsa, öl o zaman Sezar!

   Yerel Seçim var. Kahvelere bile gidildi; SAÜ Tıp Fakültesine giden yoktur? İlk adımı AK Parti İl Yönetimi atmalı... Akademik Liyakat ve Gençlik orada.

   Sağlık her şeydir. Oradaki eğitim ve tedavi, sağlık şartları bu şehirde var olan çağdaş en mükemmel donanımlarda olmalı. 12 yıldır sıkça giderim, kahrolurum.

    Sayın Rektörden ve Dekanımızdan randevu alıp gidin. SAÜ Tıp Fakültemizin, özel bir ortaokuldan bile donanımlı olmayan halini bir görün, beni anlarsınız.

  Sakarya’da Siyasilere önerimdir. Sn. Bakanın söylediği Sağlık Kenti’ne çıkan tek yol, SAÜ Tıp Fakültesi’ne gidilecek yolu bulmakla başlar. Önce yerini öğrenelim.

                                                                 ***

   82 Milyonu aşan nüfusun hastaneleri ağzına kadar dolu. Sağlık Kenti olmak, geleceğin sağlığını kurmak demektir. Önemli kimi aşamaları da geçmişiz.

  Laf yetmiyor, Üretmek şart. Sağlık Kenti ve her ne olacaksak, Sakarya ve bu Ülke hepimizin… Üretilen yerleri yapacağız ve oralarda olacağız!