2013’ün 4 Mayıs’ında yapılan SATSO seçimlerini Mahmut Kösemusul kazandığı kesinleştikten sonra, gerek SATSO Meclisi’nden, gerek sanayi ve ticaret meslek komitelerinden şöyle sesler duymuştuk; ‘Yola zaten beraber çıktılar…’ , ‘Bu defa böyle oldu, bir dahakine Altuğ kazanır…’ , ‘Bu kez Mahmut Kösemesul kazandı. Olsun. Sorun yok. 2017’de de Akgü Altuğ sandıktan çıkar…’ , ‘Kösemusul’a hayırlı olsun. Akgün Altuğ’da sırasını beklesin…’

                                               **

Normalde 2017’de yapılması gereken seçimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayınladığı KHK’yla biliyoruz ki, 2 Nisan 2018’e ertelenmişti. Seçimler 2018’e ertelenmeden başlayan faaliyet, seçim kazanma hırsı bu kadar sert ve gayri zarif değildi. O cenahtaki hemen hemen herkes biliyordu ki Mahmut Kösemusul başkanlığa elini uzatacak ama ısrarcı olmayacak. Çünkü herkes biliyordu ki, şimdi sıra yola birlikte çıktıkları arkadaşı Akgün Altuğ’da idi. Akgün Altuğ’da sırf bunun için çok daha rahattı. Sıra onundu ve başkanlığa yakındı.

                                              **

Ama ne olduysa o ertelemeden sonra oldu. Ne olduysa, 2017’de yapılacak seçimlerin, Erdoğan’ın imzaladığı KHK ile 2 Nisan 2018’e ertelenmesiyle oldu. Ve Mahmut Kösemusul, 2013’te o arkadaşıyla veya o arkadaşlarıyla bir akit yapmamış gibi hatta daha da istekli olarak 2018’in 2 Nisan seçimine girdi…

                                              **

Şimdi; 34 meslek komitesinden 80 küsur meclis üyesi önümüzdeki birkaç gün içinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı’nı belirleyecek. Bu isim ya yine Mahmut Kösemusul olacak. Ya da ilk defa Akgün Altuğ.

                                               **

2013’ün 4 Mayıs’ında yapılan seçimlerden sonra gerek SATSO Meclisi’nden, gerek sanayi ve ticaret meslek komitelerinden ve de gerekse Sakarya kamuoyundan duyduğumuz; ‘Yola zaten beraber çıktılar…’ , ‘Bu defa böyle oldu, bir dahakine Altuğ kazanır…’ , ‘Bu kez Mahmut Kösemesul kazandı. Olsun. Sorun yok. 2017’de de Akgün Altuğ sandıktan çıkar…’ , ‘Kösemusul’a hayırlı olsun. Akgün Altuğ’da sırasını beklesin…’ sesleri ya gerçekleşecek.

                                              **

Ya da tam tersi olacak. Bakacağız. Bu sanayi ve ticaret aleminin vefası bir bozamıymış, yoksa bir semt adımıymış!