Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, hayata geçirilirse önemli kazanımlar sağlayacak projesi olanlara çok güzel kapılar açmış.

    SATSO Fikir Sepeti Platformu…Geliştirdiği projesi olan herkes başvurabilir. Fikir Platformu gelen başvuruları Ar-Ge komisyonu ile değerlendiriyor.

    Yenilikçi, sürdürülebilir görülen projelerin hayata geçirilmesi için ihtisas komisyonları da yoğun çalışmalar yapıyor.

   Uygun görülerek davet edilen girişimciler yatırımcılarla buluşturuluyor.

    Girişimin, çağın gelişim ve değişimine, günümüz dünyasındaki gelişmelere uygunluğu için gereken teknik- idari- mali tüm detaylar irdeleniyor.

    Projenizin ihtiyacı olan her destek SATSO Fikir Platformu’nda bulunabilir. Talep edene Hukuki, Mali, Teknik destek de sağlanıyor.

                                                              ***

    Projesi olan Sakarya Ticaret Sanayi Odası’na gidip, en doğru bilgileri almalı. Zor projelere soyunan bireyler için en kolayı bu… Özetim eksik-fazla olabilir.

   Dünya tehlikeli bir hızla kalabalıklaşıyor. Yani, her ülkenin kapısında “ Nerde çokluk, orda ???” günleri başladı. İyi de, doğru olan ne?

   “ İyi ve doğru, SATSO Proje Fikir Sepeti’nde. Düşünen, doğru proje yapacak; çalışacak, üretecek, içerde dışarıda satacak kazanacak! ”

    Projeler yapmış, kıyı köşede düşünen bireyler şans platformuyla buluşmalı.

    İki laf edip yazıyı bitireyim: Ne için lazım bilmem, insanlara; “Doğurun, 3 de yetmez, 4-5 doğurun!” demek kolay. Onları nitelikli-üreten bireyler yapmak?

   Yıllardır,” Bakabileceksen, iyi ve doğru yetiştireceksen!” dedim, diyorum.

                                                                  ***

   SATSO doğru yolda…Düşünen, çalışan, sürdürülebilir projeler üreten toplum olmak zorundayız. Yazmakla, lafla olmuyor; yapanların yolu açık olsun.

                  SİYASET; DÜNYAYA VE TÜRKİYE’YE AYAK UYDURAMADI !

   Dünya siyaseti de, ülkemiz de; yaklaşık son 40 yıldır huzuru, güveni, barışı getirecek nitelikli siyasetçileri bulamadı.

    Baronlar dedik, Dinozorlar dedik; insan topluluklarını yaşamın güzellikleri ile buluşturan deneyimleri çöp sepetine yolladık. Hadi buyurun!

    Amerika, İngiltere, Fransa, Rusya, İtalya ve de Yunanistan gibi bir dolu ülke; kimsenin aklından bile geçirmediği bireylerce Yönetiliyor…

    Sonuç, tabloya bakınca görülüyor. Ne Nato kaldı ortada, ne Demirperde.

                                                                 ***

   Bam teline de dokunmazsam ne dediğimi anlamamaya yeminliler olabilir;

   “ İslam Birliği Teşkilatı “ toplandı mı dünya kulak kesilirdi. “ İslam Zirvesi Konferansı” düzenlenen ülke itibar kazanırdı. N’oldu; nerde Siyaset?

    “ İslam Ülkeleri Düşünce Kuruluşları Platformu “ ve daha ne isimler altında siyaset iyice bölündü. N’olduğu ortada

                                                               ***

   Gençliğimizde, “ Böl ve Yönet…Parçala ve ele geçir…Böl, kafa karıştır, tek tek bitir…” fitneleri ülkemizde bile gençliği gençliğe kırdırırdı.

    Sonunda tüm Ülke Gençliği ayrımsız kırıma uğradı. Ortada, İŞİ KEKA suya sabuna dokunmayanlar ve tercihen dar gelirlinin eli mecbur gençleri kaldı.

    Evde kimse çocuğuna kıyamaz, elini sürmez, toz kondurmaz, susturmaz. Ama, her siyasi yapıda liderler hiç itirazsız gençler, mutlak biat isterler.

   Sanki her şey sır. Her şeyin arkasında ancak birkaç kişinin bildiği hesaplar var.  Olanlar önlenir, failler ortada hiç yok. O işlerin arkası da asla bilinmez.

    Irak’ta Nükleer Tehlike; ABD’de İkiz Kuleler;..Türkiye de?

    Son 30-40 yılda ticarette ve sanayide de inanılmaz gelişmeler yaşandı. Ancak, dünya siyaseti de, ülke siyaseti de buna ayak uyduramadı.

   İyi de, dünya barışı neden her gün daha fazla namlunun ucunda?