Dünkü Bizim Sakarya Gazetesi’nde, İrem Karabacak’ın düzenlediği Oya Arapoğlu söyleşisi nefisti. Bir önceki söyleşi gibi.

    Masada Özgür Arık ve Tuncer Kalaycı gibi iki usta olunca, bence, şehrin ve yaşamın çağdaş beklentileri gerçekten yararlı didikleniyor.                                                               

   Sapanca, tam da bu Yerel Seçimde, Sakarya ilçelerine takılmış siyasi zincirden kurtulma fırsatı bulabilir. Erkek Egemen Siyasi Zincirin sonuçları ortada : -)     

   Oya Arapoğlu, kuşaklar boyu Sapancalı; İş Ehli-Liyakatli, doğru bir fırsat.

                                                                ***   

    Adapazarı- Agora AVM’de 2 yıl önce, 40-50 yıl öncesinin Sapanca ve Hendek ilçelerinden bir fotoğraf sergisi vardı. Milli Bayram törenlerinde okullar gibi.

     O günün çağdaş giyimli öğretmenleri, öğrencileri, trampet takımları Sapanca-Hendek sokaklarında geçit törenlerinde. O halk nasıl kalabalık ve heyecanlı.

    Çağdaş günlük giysileriyle, okul bahçesindeki voleybol sahasında maç yapan kadın-erkek öğretmenler…Bu gün hayal bile edilemeyecek tablolar.

                                                                  ***

    O yılların Sapanca’sını iç çekerek özlüyorum. Tabii ki Vakıf Otel öncesini de, Kumbaz ve iskelesini de…

    Özkum ile Kumbaz arasındaki Kordon’un gece yarılarına kadar yaşanan cıvıltılı zamanlarını. Ve, arkadaş; 2019 Sapanca’sı ülkenin en şanslı coğrafyasında!

   İnsan, 60-70 yıl önce, hafta sonları İstanbul Haydarpaşa’dan Sapanca’ya düzenlenen O Tenezzüh Tren Seferleri’ni bu gün nasıl unutur, unutturur?                                                                  

    Sapancalı Kadınlar Oya Arapoğlu’nu belediye başkanı yaparak bence çok şeyi değiştirebilir. Özellikle de, geleceğin muhteşem genç kuşakları için.

    

                                    N’OLDU, MİLLİ TREN HAZIR MI ?                        

                                  MİLLİ OTO’YU NERDE YAPIYORUZ ?

    AK Parti Sakarya İl Teşkilatı, kuşkusuz, somut eleştirilerime bile tepki gösterebilir. Oysa, parti içinde kendileri bile O doğruları birbirine söylemez!

    Ama, AK Parti Sakarya’ya, AK Partiye oy verenlere şunu da net söyleyebilirim.

    2002 Yılındaki İl Yönetimi de, Milletvekili Seçilenler de, Belediye Başkanları da son 10 yılın seçilenlerinden çok daha İş Ehli-Liyakatliydiler. İsimlere bakın yeter!

    Sakarya’da, AK Parti kurucuları da hatırlar. 2002 Yılının ilk seçimlerinde tüm AK Parti Adayları ile defalarca TV ekranlarında söyleşi yaptım.

     AK Parti’yi kuranlar oturup kendileri bu kıyası yapsın; tablo o kadar açık ara!

                                                               ***

    Bu gün, CADDE54 ve Fİ-YAPI benzeri işlere Sakarya mı karar verdi? Tank Palet için Sakarya’da bir Allah Kuluna mı soruldu? ADA GARI?..Nerelere savrulduk?

   TÜVASAŞ’ta, “ Milli Tren 2019 yılında raylarda!” töreninin mürekkebi daha kurumadı. Sakarya’da mı karar verildi? Yapın, yapılacak mı dendi?

   Hadi, 2019 hızla bitiyor. TÜVASAŞ ve Milli Tren’den çıt yok! Sakarya nerde?

    Çıt yok tabii, ulusal medya, “ Milli Tren için 2019’da ödenek ayrılmadı. 1.5 Milyarlık trene BİN liralık ödenek ayrılmış!” manşetleri atıyor.

                                                                   ***

   Tank Palet zaten tek başına o zafiyetin örneğidir. Sakarya’nın hiç mi İstişare gücü yok. Ne BMC’ye, ne de Katarlı ortağına O Kutsal Mekan verilir mi?

   Sakarya Siyaseti kökten bir Yenilenme ihtiyacında. “ Kökten, Ayrımsız hepsi!”

   Türkiye’nin dağları, taşları, sokakları, köyleri motorlu araç mezarlığına döndü. ”Milli Oto ” şamatası çıktı. İlk atlayanlardan birisi Sakarya oldu; siyaset bu işte.

    Şimdi Milli Oto’dan tık yok, Türkiye sustu…Treni ve Raylı Sistemi bile olmayan Sakarya Milli Oto’ya ( siyaseten ) niye atlar? Allah bizi korusun!