Sakaryaspor, ilimizin geldiği şu günkü süreci en iyi yansıtan bir Gerileme Aynası’dır. Bizi özgün bir vilayet yapan 1950-1970 kuşağı bu şehirde yok artık.

Uzunçarşı Esnafı’nın kapı kapı dolaşarak şehir halkının onayı-parası ile kendi gençlerinden kurduğu O Sakaryaspor da yok artık.

Artık, ya şehrin caddeleri,” Sakaryaspor’a gelir kapısı olacak!” bahanesi ile Otopark diye satılır;

Ya da, Ülke Savunmasının en büyük devlet mülklerinden birisi olan Tank Palet Fabrikası yabancı devlet kuruluşuna verilirken Sakaryaspor bahane edilir, BMC markası göğüse takılır.

Silahlı Kuvvetlerimizin Tank Palet Fabrikası 40-50 milyon dolara 25 yıl kiralanmış? Ne kiralanması; 25 yıl sonra O fabrika zaten hurdadır!

“ Özelleştirmedik! Satmadık!” ayıbı da siyaset mazeretidir, asla cevap olamaz.

Ülkenin güney sınırlarında yıllardır bir savaşın eşiğinde yaşanılıyor. Ülke, 40-50 km öteleri vuran Fırtına Obüsleri ile gurur duyuyor.

Girin google’a, “ Tank Palet’te yapılan Fırtına Obüsleri.” yazın, görüntüler tüylerinizi ürpertir. Yahu, bunları yapan Silahlı Kuvvetlerimizin fabrikası : -)

Atatürkçüyüm. O’nun, “ Yurtta Barış, Dünyada Barış !” sözü baş tacımdır. O’nun, komşu ülkelerle,“ SIFIR SORUNLU TÜRKİYE !” si en büyük rüyamdır : -)

Sen şimdi Amerika’dan, Rusya’dan savunma silahı almak isterken bile bin dereden su getiriyorlar. Kapılarına trilyonları peşin ödemişiz, alamıyoruz.

Tank Palet tıpış tıpış verilir mi? “ Tank Palet’i Satmadık, 25 yıl kiraladık.” diyen Sakaryalı siyasetçi varsa; O Amcama anlaşmanın tek satırı bile sorulmamıştır.

Siyasi Lafa bakın;“ BMC’ye Karasu’da büyük arazi verdik. Fabrikasını zaten orada yapacak! O zaman BMC Tank Paleti zaten bırakacak!”

Heyyy; O Siyasetçi 25 yıl sonra zaten Sakarya’da olmayacak, bunu biliyor. Çıkar, bahane, yalan ve iftira Sakarya’nın dibini kuruttu, halkımız uyansın artık.

Bir tek Sakaryalı acaba O lafa inandı mı, inanır mı?

CHP ve İYİ Parti, SP olmasa, Tank Palet’in allem kalem elimizden gidişine ses çıkaran olmayacak gibi? Muhalefet sakın ola susmasın, halkı aydınlanıyor!

Adapazarı Bld. Bşk.’nı Işıksu da; Çöp Toplama İhalesi için CHP’nin rakam vererek yaptığı somut eleştiriye, lafla değil, rakamlarla cevap verebilmeli.

2019 Model 60 adet Çöp Kamyonu bugün 21 milyon TL.’ye alınır mı?

Peki, Adp. Bld.’si 2017 model Çöp Kamyonu’na ( sadece 3 yıl kiralama bedeli olarak) 48 milyon 176 bin TL. keşif bedeli mi ilan etti? Yok artık?

AKP’li Başkan Işıksu ikna edici somut cevap vermeli? CHP Meclis Üyesi hesap uzmanı Haluk Akbay ve İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş’u ilgiyle izliyorum.

Atatürk Milliyetçisiyim; sadece Tank Palet değil; Adapazarı Garı da, TÜVASAŞ, Şeker Fabrikası, Okullarım, Hastanelerim de ülkemin Kamu Kutsalıdır.

İyi ki yaşlanmışım da, Askerliğimi para karşılığı satın alabileceğim şu zamanları yaşamamışım. Ben de yok öyle,” Parası olmayan sipere!”

Yedek subaylığımı son gününe kadar-genelde kışlada-eğitim alanında kendi isteğimle yaptım. Kıbrıs Harekatı’nda 2. defa da askere çağırıldım.

Şimdi Millilik-Milliyetçilik moda. Nasıl oluyorsa, paralı askerlik daha da moda. Bas parayı, yat evinde. Parasız gariban milliyetçi askere…

Ee, tabii ki bu şehirde artık Sakaryaspor gerçeği bile kimsenin umuru değil. Çay sohbetinde bir abimiz daha dün söylediklerim karşısında çok şaşırdı:

Futbolcu eskisi olduğumu biliyor, sohbete,” Ligde iyi değildik, kupada da elenince Sakaryaspor’a kahroldum!” lafı ile başladı.

“ Abi, maçı izlemek için televizyonu açtım. Göğsümüzde kafam kadar harflerle BMC armasını görünce, tv.’yi kapadım, maçı izlemedim!” dememe çok şaşırdı;

Devam ettim,“ Türkiye bu yıl Avrupa’ya 2-3 yıllığına 40-50 milyon dolara 5-6 futbolcu sattı…Tank Palet Fabrikası ülke demek gibidir; ülke parayla satılır mı?”

Sözlerim tabii ki burada bitemezdi:

“ İstanbul’un Avrasya Metrosu Asya-Avrupa’yı bağlayan bir raylı sistemdir. O Metronun araçları Adapazarı ROTEM’de yapılır. ROTEM nerede ve kimin?

TCDDY’nın Adapazarı TÜVASAŞ Fabrikası’nın arazilerinde; kazandığı parayı da soramazsın? Güya, TÜVASAŞ bu yıl sonunda Milli Tren yapıp raylar koyacaktı?

Sakarya niye Milli Treni sormuyor? Kent Raylı Sistemi’ni niye sormuyoruz? Sakaryaspor’u kuran O Şehri, O Takımın Çocuklarını çok ararız çok!

Bu Şehir Senin; galiba şimdinin Siyasileri Seni uyuyor sanıyorlar Sakarya?

Senin elinden eşsiz Devlet Fabrikaları, mekanları, tarım arazileri alınıyor. Ama, senin hayatına hiçbir kazanım gelmiyor. Sürekli kayıplardayız.

Kaldır başını; Türkiye Kupası Şampiyonu Sakaryaspor’un göğsünde Ay Yıldız var!