Cumhurbaşkanı, Trabzon’da AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla siyaset yaparken, öyle söylemlerde bulundu ki, bir Sakaryalı olarak sessiz kalamadım!

Kendisi Trabzonlu ise hepimiz sessiz geçebiliriz. Ama, Bakanlar Kurulu’ndaki Trabzonluları saya saya bitiremeyince ben de biterim, es geçemem.

Cumhurbaşkanı, Trabzonlulara kürsüden AKP Hükümeti’ndeki Trabzonlu Bakanları gururla ve isim isim saymış:

“ İç İşleri Bakanı Süleyman SOYLU, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan !”

Cumhurbaşkanı acaba,“ Ben de Trabzonluyum !” dedi mi?

Bize de o zaman şehrimizde Seçtiğimiz Trabzonlu AKP’li Yönetenler Aynamıza bakalım? Trabzonlu kaç Milletvekili, Belediye Başkanı, kaç Bld. Meclis Üyesi var?

AK Parti kurulduğundan beri hangi hükümette kaç Sakaryalı Bakan gördük?

Cumhurbaşkanı’nın,” Sakarya’yı Hükümette ben temsil ediyorum!” sözü bile bizi kesmez. Gönül kazanmak için söylenen O söz helikopterde unutulur!

Donanımlı bir Muhalefet Siyasi Parti Ofisi, gırtlağına kadar borçlandırılmış Sakarya’da, somut borç rakamlarını AKP’nin önüne koysa kelimiz görülecektir.

AK Parti Hükümetleri 2002 yılından bu yana Sakarya’ya ne kadar Kamu Yatırımı yapmış? O yatırımları hangi şirketlere yaptırmış?

Sakarya’daki tüm belediyelerin, AK Parti 2002 yılında iktidar olduğunda, toplamda ve tek tek ne kadar trilyon borçları ( eski parayla) vardı?

Bugün Sakarya’daki belediyelerin toplamda ve tek tek kaç yüz trilyon (eski parayla) borcu vardır? Hangi proje hatalarına kaç yüz trilyon harcanmıştır?

Türkiye halkından yıllarca toplanan Deprem Fonları bize harcanmadı. Günde 24 sefer yapan şahane bir Adapazarı-Haydarpaşa Ekspresi de yok edildi.

TÜVASAŞ’ın koynuna Güney Koreli ROTEM sokuldu. Türkiye’nin en stratejik metro trenlerini ROTEM yapıyor, AMAA;

Ülkenin 30 BÜYÜKŞEHİR’i içinde, Raylı Sistemi veya Projesi, ÇAKMA PROJESİ bile olmayan tek Büyükşehir’i Sakarya!.. TÜVASAŞ’ın geleceği de muamma?

Sakarya’da Silahlı Kuvvetlerin, ne kadar büyüklükte, kaç arazisi devletin elinden gitti bilenler anlatsın? Meralar, Köyler, mezarlıklar bile gitti.

Silahlı Kuvvetlerin Tank Palet Fabrikası gibi,” Ya Hep, Ya Hiç ! Ya İstiklal, Ya Ölüm!” günlerimizin can damarı Katar Ortaklı BMC’ye verilir mi?

Onca Trabzonlu Bakan’a zaten sormam! Da; Serdivan’da bir minibüsün arka camında,” Sakarya Mekan, Trabzon Vatan!” yazana da bozulurum.

Biz, bir şehre, bir bölgeye ne zamandan beri vatan deriz ki? Topraklarımızın her karışı Vatan.

Demek ki, Hükümetlerde neden BİR TEK Sakaryalı Bakan yok!” diye sormalı.

AK Partiye oy veren Sakaryalılara sıkça hatırlattığım ve hatırlatacağım bir şey daha var:

Genel ve Yerel seçimlerden önce de çok yazdım. AK Parti, her iki seçimde de, kuruluşundan bu yana Sakarya’da en siyasi liyakatsiz adaylarla yola çıktı.

Parti içindeki akıllara zarar ayak kaydırma yarışını tüm partililer zaten biliyor. Sonuç, Sakarya için bence tam bir hüsran oldu, oluyor, olacak.

Milletvekili kadrosu 4 yıl, Belediye kadroları da 5 yıl pek ele avuca gelir iş yapmadan geçip giderler. Ve; Sakarya’da yaşayan 1 milyon insan baka kalır.

Bile bile,” 1 milyon insan!” dediğimi, dilerim AK Partiye oy veren Sakaryalılar doğru yere koyarlar. “ Doğruyu Seçemeyenler!” de bizlerle kaybedecek!

AK Parti siyasetinin Sakarya milletvekillerini, Yöneten en tepedeki belediye başkanlarını her gün, her mekandaki toplantılarda söylediklerini dinleyin:

Cumhurbaşkanı’na yaranma söylemlerini asla atlamaz, mutlaka alkış alırlar. Ama, iddia ederim ki, Cumhurbaşkanı’ndan Sakarya için bir talepleri olamaz, adres bile sorulamaz!

İstanbul Büyükşehir Seçimleri’nin tekrarındaki ve kaybedilişindeki payımızın hesabı da kaç zaman içinde kesilir bilemem? Biz Orada da kaybedenleriz.

Yazımı bitirmeden, içinde asla olmadığım siyaset dünyasına da iki laf edeyim:

İYİ Parti’nin, geçen iki seçimdeki eşsiz işlevi, dilerim İYİ Parti içinde doğru okunur? Tabii, İYİ Parti birden Badem Gözlü edilir oldu?

Ben bile İYİ Partiye atılan nifak oltalarını, Ortaklık oltalarını görüyorum. Hatta,“ Biz Kardeşiz, Gel birlikte Hükümet olalım!” oltaları da atılır, atıldı?

“ Yuvaya dönün!” laf’ına koşacaklar da olur. Karşıdan esen O rüzgarlar sizi hiç beklenmedik anda ortada bırakırsa, O gün tüm İYİ kazanımlar sıfırlanır.

Niye bu sözlere gerek duydum? İYİ Parti’nin TBMM’de 1 Sakarya Milletvekili var. Sizi karıştıranları bilemem? Sayın Kolip 2 milletvekillik oy almadı mı?