Benim inandığım ve bildiğim en önemli DAVA; İnsanlığın, ülkemin, İl Halkımın refah, huzur, güven içinde yaşamasına nefer olmaktır.

   Halkın mülkünün, emeğinin, parasının Ayrımsız-doğru-Hak’ça kullanılmasıdır.

   Viyadüklü Et Balık-Karasu Kavşağı’nı doğru planlamamı Sakarya’da hiç kimse benden beklemezdi. Ama, 25 yıldır Şehri Yönetenlerden tüm şehir beklerdi.

   İnşallah, şu berbat tablo okullar açılmadan biter. Sözüm, Atanmış-Seçilmiş Yönetenlere acaba hangi tehlikeyi erkenden hatırlattı?

    Viyadüklü Karasu Kavşağı’nın olduğu bölge Okullar Bölgesi !.. 15-20 Gün sonra Çok Yollu Karasu Kavşağı’nda kimi saatlerde binlerce öğrenci olacak : -(

   Genç Öğrenciler Allah’a emanet!

    Üstelik yaz tatili de bitecek, fabrikalar, kamu daireleri tam mesai çalışacak!  E.5- Etbalık’tan şehre giriş çıkışlar da artacak.

    Hadi, geldim yine Pekşenler-Yeni Atatürk Stadı Duble Yolu’na? O Viyadüğe harcanan para acaba Pekşenler temeline mi harcansaydı?

   AK Parti,” 2019 sonunda bitecek!” dedi ama; 2 TEM Kocaeli-Akyazı bağlantısı 2-3 yıl sonra zor biter. AK Parti o yıllarda İktidar da olur mu, çok zor?

    Çok emin olduğum şu; 2 TEM’den Adapazarı’na birkaç Giriş olur. Hatta; 1 TEM’e ve D.100’e bağlantı yolları da zaten olur. Al sana Pekşenler gerçeği : -)    

   Evet, hala Pekşenler-Yeni Atatürk Stadı Duble Yol Projesi’nde otluyorum : -) 

    Neyse; boşa giden başka İŞ Projeler’e gidelim:

    “ Sakarya Nehrinden Çark Deresi’ne Su Basma Projesi mesela? “ Çark Deresi Gözlerim gibi masmavi akacak!” masalına?

    Neyse ki şu anda Sakarya Büyükşehir’in Başkanı Projeler Ustası! Kendisi gitmese de, güvendiği Yönetenleri ile O Projeyi didikleyecektir.

    Ne denilerek başlamıştı O Proje?

   “ Sakarya Nehri’nin Mollaköy Su Göleti’nden, Çark Deresi’ne doğal cazibe ile, hiç enerjisiz, hiç masrafsız Sakarya’nın suyu akıtılacak : -)

   “ Çark Deresi gözlerim gibi mavi akacak!” denmişti.

    Yıllardır oralardayım. Ama, artık O bölgeye gitmekten korkuyorum. Çark Deresi’ne Su Basma Pompa Merkezi ve çevresi artık ürkütücü bir enkaz gibi.

    Tank Palet’ten Otogar’a gelen yan yol üzerinde de bir ara pompa var. Oradaki küçük dere, Tohum Araştırma yanından geçer. O dere akmıyor, damla su yok!

    Bence, Mollaköy’den Çark Deresi’ne Su Basma Taklidi yapan Pompa Merkezi çalışmıyor? Yani, Çark’a halen oradan su basılmıyor! Hiç işe yaramadı.

    Peki servetler harcanan O Pompalar, Sistem, O borular ne oldu? Sistem parçaları sökülüp bir başka işte kullanıldı mı? Bunlar bizim servetlerimiz!

   “ O Kanal 24 saat dolu aksa Çark Deresi’ni 40-50 santim doldur(a)maz. Kanal derenin 10’da biri bile değil!” dedim, ne çok saldırıldı?

     Cazibe filan yoktu, ithal kaç pompa getirtildi bilmem. Ama, fizibilite maliyeti milyarla yazılan Su Basma Projesi trilyonlar harcanarak yapıldı, hiç işe yaramadı.

    Kimin, ne İŞİ’ne yaradı bilmem? Kaç yıl Çark’a bardakla su taşıdı, bilmem? Elektriğe-enerjiye ne para harcandı onu da bilmem? SBB Başkanı da bil(e)mez!

    Tabii ki HES’e-HES’ler’e geleceğim. Şu andaki SBB Başkanı Ekrem Yüce ile hiç ilgisi olmasa da, şu anda ilgisi var. HES yapım süreçlerini bilmeli:

    Basın Arşivi Büyükşehir’de vardır. HES halka ilk açıklandığında neler söylendi?

    “ Büyükşehir elektriğe çok para harcıyor. HES’leri yapacağız, elektriğe para ödemeyeceğiz. Artan enerjiyi de sisteme cari fiyatla satacağız!” dendi mi?

    Ben bunları hatırlıyorum da; rakam hafızam zayıf : -) Üstelik bir türlü öğrenemediğim, açıklanmayan şeyler de çok:

    “ 1.HES’in ( O ilk günlerde söylenenlere göre) borcu bitmiş, bitiyor olmalı? Otomasyon çalışacak, hiç görevlisi olmayacak! Hiç masrafsız İŞ!” dendi.

    Salak değilim; bir HES’in sıfır masrafsız çalışmasına çocuk bile inanmaz da, bu şehre bunlar yedirildi. Bu şehre daha neler yedirilmedi ki?

   Çalışanı yok, periyodik bakımı yok, öyle bir HES’i dünya daha icat edemedi? 

   Bir dolu siyasi muhalefet partisi var. Kuşkusuz kağıt üstünde milyonlarca da parti üyeleri var. Üye Aidatı Ödeme Kültürümüz sıfır; para veren düdük çalıyor.

    12 Ay sistemli çalışan Siyasi Muhalefet Ofisleri; Seçilmiş Yönetenlerin uykusunu kaçırır. 24 Saat hatalarını tepelerine indirecek Parti Ofisleridir!

    Deprem sonrası Adapazarı-Sakarya halkı yıllardır sindi, sustu. Şimdi süreç başka; şehir içindeki Okullara-arazilere sahip çıkalım…Fabrikalarını da yedirme!

    DAVA(?) Partileri de, İşsiz yandaş müteahhidine Sakarya’da İŞ icat edemesin.

    İzmit Caddesi’ni YOK ederek, nerdeyse şehir girişini Şehrin Tarihi’nden silen Alt Geçit örneği. Şehir Hastaneleri, Millet Bahçeleri Yandaş İŞİ olmasın, izleyin.