Suriye’de yaşanan insanlık dramı tüm dünyanın gözleri önünde devam ediyor. Halep sokakları tarihin en büyük vahşetine sahne oluyor.

Yaşanan katliamı engelleyemiyor, duadan başka yapacak bir şey bulamıyoruz.

Son günlerde Halep, Esed rejimi, İranlı milisler ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece gündüz bombalanıyor. Her bir taşı, her bir canı tarumar ediliyor.

Bir kadim şehir, bir mazlum halk daha yok olmanın eşiğinde. Yiyecek tek bir ekmek kalmamış, geriye kalan ambulanslar ise adeta cenaze aracına dönüşmüş durumda.

Bugünlerde Halep’i özetleyen bir söz; “Yaşamak için teslim olmak dahi yetmiyor.”

Bugün canilikte ABD ile yarışan Rusya dahi ‘bırakalım geçsinler, birkaç soluk daha alsınlar’ derken Müslüman diye bildiğimiz İran, ‘Hayır, ölmeliler’ gözü dönmüşlüğüyle Yezidliğini gösteriyor.

Batı bu konudaki sağır tutumunu her zamanki gibi sürdürürken; Türkiye’den bir ses ‘Halep’e Yol Açın’ deyip yollara düşüyor.

En büyük hedef; Halep yaşanan vahşete dünyanın dikkatini çekmek ve insani yardım ulaştırmak. Duraklarından biri de Sakarya.

Zulme maruz kalan Müslümanların çaresizliğine tüm dünyanın sessizliğine rağmen ses veren birileri var.

Sakarya’ya uğradılar, dua ve gözyaşlarını şehrimizden Halep’e, Halep’te zulme maruz kalan tüm mazlum halklara gönderdiler.

Birçok kez şahit olduğumuz gibi, Sakarya her zaman zalimlere karşı mazlumun yanında yer almayı bildi.

Bugün ‘Halep’e Yol Açın’ diyen binler Hz. Ali’nin ‘Bir Zulme Engel Olamıyorsanız Onu Herkese Duyurun’ sözüyle hareket ederek dünyaya bir ders veriyor.

Halep düştü. Çocuklar düşmesin, kadınlar düşmesin, yiğitler düşmesin diyen ve her durakta büyüyen bir ses Halep’e yol açıyor.

Bilinmelidir ki, biz zulme karşı dün ve bugün olduğu gibi yarın da mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Hakkı söyleyecek, haktan şaşmayacağız.

Vicdanlarımız diri olmalı! Zulme sessiz kalıp; haksızlıklar karşısında susmak, yapılan bu zulme rıza göstermektir.

Yol uzun. Şimdi o yolcular daha büyük bir kalabalıkla şehrimizden Cilvegözü Sınır Kapısına oradan da Halep’e yol açacaklar.

Yolları her daim açık olsun, Halep’e ses olsunlar…