“ Komşu ülkelerle sıfır sorun!” laflarından 17 yılda nerelere sürüklendik. Ülke insanı zor günlerde birlik olmanın değerini bile göremez halde.

Siyasi aymazlıkların rüzgarında sağduyu aklı bitecek gibi. Ah O siyasi ihtiraslar? İktidar kaybedilecek diye insanın gözü döner mi? Beka, 82 milyon insanımızdır!

Seçimler bitmişti. Ülke, güvenlik ve ekonomide badireli zamanlar yaşıyor. İlkin 82 milyon insan çalışmak, Milli Üretmek, kazanmak, düze çıkmak uğraşında.

Oysa siyasi ihtiras kendi iktidarını kurtarma-kurma peşinde. Kuşkusuz, İstanbul her iktidar için çok şeydir. Ama, Ülke 82 milyon için her şeydir!

***

Sözü Sakarya’ya,i Seçilmiş Yönetenlere getirdim. Şehir gündemi eften püften işlerle geçiştiriliyor. Sakarya Kaybedenler Şehri safındaki yerini koruyor.

Hem de akla gelebilen tüm alanlarda. Dünyada değil, ülke içinde Sakarya’nın adını ilk 10 il içinde geçirten 2 konu söyleyin?

AK Parti’nin son zamanlarda Sakarya’da yaşadığı dalgalanmaları da iyi izleyin. Yerel Seçimde parti içinde yaşananları da hiç yabana da atmayın.

AK Parti içindeki, partiye egemen olma yarışı bakalım Sakarya’ya nelere mal olacak? Rize’den Sakarya Büyükşehir’e kurtarıcı transferleri bile iyi izlenmeli.

***

Okullarımız tatile girdi amaaa? Sakaryalı, okullarının geleceği için 1 gün bile gaflete düşmesin. Onlar geleceğimizdir. Milli Eğitim dünyamız iyi izlenmeli.

Türkiye’nin gençleri, doğru Milli Eğitim Sistemleri ile eğitilse, dünyada parmakla gösterilecek yetenektedir. Ama, 40 yıldır gençliğin önü kapalı.

Sakarya Milli Eğitimi’nin dününü ve bugününü bilenleri bir dinlesenize?

“ Dinlemesi Gereken Yönetenler?”’in aklı ve bedeni şu sıra nerde? İstanbul Seçimi’nde diyenler çok haklı. Okullar tatile giriyor bizde heyecan sıfır.

***

Sakarya’da, siyasetçi veya bir siyasi parti lideri olsam eğitim dünyamızı bilenlerle kapsamlı bir anket düzenlerdim. Açık veya kapalı.

Anketin tek sorusu şu olurdu; “ Sizce Sakarya İlinde Milli Eğitim Müdürü olabilecek kapasitede bir Allah Kulu var mı?”

Cevap, “ Var tabii, hem de sayısına bereket!” olursa; hemen ikinci anketim de hazır;” O zaman Sakarya Milli Eğitim Müdürü olabilecek ilk 10 bireyi sıralayın!”

Ama, bugün; ilk 10 aday içinde TEK İSMİ asla bir MÜLAKAT TUZAĞINA teslim etmezdim. Ülkenin en yetenekli gençleri bile Mülakattan çıkamıyor.

Bence, şu kesin ki; Sakarya’da bizi hücrelerimize kadar tanıyan onlarca Milli Eğitim Müdürü olabilecek eğitimcimiz var. Siyasi ayrımcılık felaketimiz olur.

***

Sakarya’da, Gençlik Spor İl Müdürü olacak gençler yok muydu? Siyaset,” Yok!” der, koskoca şehir susarsa, Sakarya da Gençlik de kaybetmeye devam eder.

Yıllarında bir tek Adapazarı Atatürk Stadı vardı. Salon sporları şimdiki Büyükşehir’in ( Atatürk Ortaokulu’nun) bahçesindeki beton sahada yapılırdı.

80-90’lı yıllarda Sakarya’lı, Adapazarı Lisesi mezunu Erdoğan Çamlıyurt Beden Terbiyesi İl Müdürü olunca, Sakarya’da spor tesisleri ve spor köylere dek yayıldı.

Sakaryaspor’u kuran ve Türkiye Süper Ligi’ne çıkaran O Sakaryalıları da biliriz. Şimdi O Uzunçarşı Eşrafı da yok; O formayı onurla-bedava- taşıyan gençler de!

Tam bu noktada, Atatürk Cumhuriyeti’nin Eğitim ve Spor anlayışındaki dehayı da hatırlatayım:

***

Atatürk Cumhuriyeti; TC. Devlet Kuruluşları ile akla gelen her konunun öncüsü olmuştur. Eğitim, Sağlık, Spor, Kültür, Teknoloji-Sanayi, her konuda öncüydüler.

Sakarya’yı bugünlere taşıyan Vagon Fabrikası, Donatım ve Şeker Fabrikası, Ağır Bakım fabrikaları eğitimde de, sporda da öncüydüler.

Vagon, Donatım, Şeker fabrikalarında futbol oynayan, spor yapan sayısız Sakaryalı genç vardı. Fabrikada çalışır, bizi başarıyla temsil eder, spor yaparlardı.

Sanat okullu mezunları hemen işe alınır veya işlerini kurarlardı. Sakarya’da bugün var olan çarşıların, sanayilerin öncüsü onlar olmuşlardır.

Şimdi,“ Büyükşehir ve tüm belediyelerde Sakaryalı 200 Sporcu-Teknik Hocaya gündüz çalışma kadrolarında sözleşmeli görev verilsin.

Gündüz belediyede işlerini yapar. Haftada 4 gün mesai sonrası sporcu yetiştirirler!” derim? Ama; Somut Siyasi Ayrım kaygıları da vicdanımı kanatır!

Siyasi Bekayı değil; Ülkenin, Sakarya’nın çocuklarının geleceğini önceler.