Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışmaları sona eriyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışmaları her yıl olduğu gibi bu yılda devam ediyor. Öğrencilerde temiz çevre farkındalığının yaygınlaşması için organize edilen yarışmalara katılan okulları birbirinden güzel ödüller bekliyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kolza A.Ş. desteği ile bu yıl 8’incisi düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama yarışması için atık yağların lisanslı firmaya son teslim tarihi 24 Mayıs Cuma günü. 13’üncüsü düzenlenen Atık Pil Toplama yarışmasında ise toplanılan atık piller 24 Mayıs Cuma günü 09.00 - 16.00 saatleri arasında getirebilecek.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yarışmalar ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımızın Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’nün 444 40 54 (Dâhili 2111-2114) numaralı telefonunu arayabileceklerdir. Dereceye giren okullara ödüllerinin 29 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da, Adapazarı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle teslim edileceği” ifade edildi.

Kaynak: iha