Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin farklı noktalarında esnaf ziyaretlerinde bulundu.

İlk olarak Çark Caddesi’ni ziyaret ederek esnaflara hayırlı ve bereketli kazançlar temennisinde bulunan Başkan Toçoğlu, ASEM’de mobilyacı esnafıyla buluştu, çay içti. Toçoğlu daha sonra İtfaiye Teşkilatı’na ziyarette bulunarak görev başındaki itfaiye personeline görevlerinde kolaylıklar diledi. Başkan Toçoğlu yaptığı açıklamada, “Şehrimiz simgelerinden biri olan Çark Caddesi’nde esnaflarımızı ziyaret ettik. İşlerinde hayırlı ve bereketli kazançlar diledik. Bölgede esnaflarımızın otopark ile ilgili taleplerini almıştık. Yaptığımız araştırmaların sonunda otopark ihtiyacını tespit ettik ve çalışmalarımızı başlattık. İnşallah 700 araç kapasiteli otoparkımızı bölgeye kazandıracağız. Esnaflarımızla yakaladığımız bu uyum neticesinde kazanan Sakarya olacak” dedi.

Toçoğlu ziyaretlerini ASEM’de bulunan mobilyacı esnafıyla sürdürdü. Başkan Toçoğlu, “Esnaf ve sanatkarlarımız günümüzde Ahilik geleneğinin günümüzdeki temsilcileridir. Esnaflarımız sadece ticaret erbabı değil, sokağımızın, mahallemizin, şehrimizin simgesi, dayanışmanın ve paylaşmanın adıdır. Bugüne kadar hep birlikte olduk, istişarelerde bulunduk, projeler hayata geçirdik. Sakarya’da muhabbetimizle bu güzel birlikteliği sürdüreceğimize inanıyor, esnaflarımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Esnaflar ise ziyaretlerinden ötürü Başkan Toçoğlu’na memnuniyetlerini dile getirerek, bölgede inşa edilecek otopark projesi için teşekkürlerini iletti.
Kaynak: iha