Akgün Altuğ,  Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte gazetemize yaptığı ziyarette odanın çalışmaları ve hedefleri konusunda bilgi verdi. ‘#Şifremiz54’ sloganı hakkında bilgi veren Akgün Altuğ,  gittikçe yok olan kentlilik duygusunu geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Sakarya’ya 1-2 asır önce yerleşen ailelerin bile kendilerini geldikleri kentle özdeşleştirdiğine işaret eden Altuğ, “Üyelerimizle, ziyaretimize gelenlerle bu konuyu konuşuyoruz, önemini anlatıyoruz. Sonuçta bize hak veriyorlar” dedi.  

ÜRETİM ARTIRILMASI

Üretimden gelen biri olduğuna işaret eden Altuğ,  kalkınmanın, gelişmenin daha fazla üretimle mümkün olabileceğine inandığını ifade ederek, “Türkiye en verimli 15 yılını betona gömdü” ifadelerini kullandı.

Üretimin nitelikli olması gerektiğini vurgulayan Altuğ, “Ne olursa üretelim anlayışından ziyade katma değeri daha yüksek olan üretime yönelmeliyiz. Üçüncü dünya ülkelerinin ürettiklerini üretmenin bir anlamı yok. Üretirken çevreyi korumalıyız. Çevreye zarar verecek yatırımlara karşı olmalıyız. Ve üretim insan odaklı olmalı. Türkiye en verimli ” diye konuştu.

SÖĞÜTLÜ’DEKİ YENİ OSB

İstanbul’da yatırımları olan bir grup işadamı tarafından Söğütlü’de kurulmak istenilen ve çevrecilerin tepkisiyle karşılaşılan yeni organize sanayi bölgesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Altuğ, öncelikle bu kişilerin başka bir kentten olmalarının sorun yaratmadığını belirtti.

Bu kişilerin Sakarya’da bir OSB’de yer almak istediklerini ifade eden Altuğ,  şöyle konuştu:
“Kendilerine yardımcı olabileceğimizi söyledi. OSB’nin kurulacağı yerin seçimi ve teminiyle ilgileniyoruz. Tepkilere gelince, birinci, ikinci ve üçüncü sınıf tarım arazilerinde sanayileşmek zaten mümkün değil. Bu anlamda bir problem yok. Ayrıca Sakarya’daki sanayileşme yüzde 0,5 civarında. Bu açıdan da sıkıntı olacağını düşünmüyorum.”

Editör: TE Bilişim