Ben siyasi bir muhalif değilim! Kimseden oy beklentim de yok. İyi de, o zaman her gün Sakarya’da yapılan, yapılacak yanlış işleri neden didiklerim?

       AK Parti içinde gençliğinden beri tanıdığım, çalıştığım binlerce Sakaryalı yok mu? “ Ya gönül koyarlarsa?” diye önemsediğim şehirliler yok mu?

      Ama, Ülkem ve Şehrim önceliğimdir. Hepimiz ve çocuklarımız için de öyle. Şehri ve var olan servetler doğru ve iyi yönetilmezse geleceği yok ederiz.

       Seçilmiş ve Atanmış Yönetenler şimdiyi Yönetir. Geleceği kurarken; İşi Ehillere verme görev. Seçilen ayırımcı, kayırımcı, “ Rab bana; hep bana!” diyen ise, eyvah!

       Geldik gidiyoruz, doğduğum şehre borcum var; geleceği savunurum! 

                                                            ***

      İyi de; Sakaryalı tek, AMA TEK bir Milletvekili:

      AKP Sakarya Milletvekillerini, tüm milletvekillerini  ve Büyükşehir Belediyesi’ni de atlatarak;

      Ülkenin 30 Büyükşehir’i içinde yer alan Sakarya için;

      TBMM’ye, çok ayrıntılı bir “En iyi şartlara sahip olmasına karşın, bugüne kadar Adapazarı Raylı Sistemi veya Projesi neden yapılmamıştır?” diye bir soru önergesi vermez?

       Neden bize öyle bir Delikanlı Seçilmiş lazım? Önümüze karayolları, asfalt, beton ve taşla gelenler de değil.

      Çağdaş ülke önceliği Kitle Taşımacılığıdır; Demiryolu, Hava ve Denizyolu!

                                                                  ***

       Türkiye nezdinde çok büyük yeri olan eski bir sendikacı arkadaşım aradı: 

Sakarya, Raylı Sistem yapılacak mükemmel coğrafyaya sahip. Şehir arazi. Hatta, Raylı Sistem zamanla, Hendek, Akyazı, Geyve’ye kadar da uzatılmalı.”  

      Özetle yazdım ve sözlerine, Ailece iyi bildikleri; “Sapanca’ya 128 yıldır işleyen Tren de 2018 yılı sonu açılabilir!” eklemesini de ben ekleyeyim.

      İzmit, metrosunu Sabiha Gökçen Havalalanı’na kadar uzatacak. Oradaki metrodan da Kadıköy’e gidilecek. İzmit Otogarından bin, Kadıköy’de in : -)

       Yerel Seçim’de; hayatlarını burada bizimle trende, minibüste, otobüste geçiren. Seçilmiş (!) olduğu günden beri onlara sırtını dönenlere hesap sorun!

       Seçildikte sonra, sadece Kendini Değiştiren, Kendini Geliştiren herkese!

                         ADAPAZARI GARI’NI HER YANDAN YOK ETSELER DE?

       UKOME-Kent Ulaşım Koordine Merkezi mesleki liyakatini bu şehirde bağımsızca kullanabiliyor mu bilmem? Ama, şehirde yanlış işler yapılıyor.

       Örneğin; UKOME’nin, şehirde,” Adapazarı Garı Açılsın!” talepleri yoğun iken, görüşü neydi? “ Adapazarı Raylı Sistemi!” talepleri için görüşü nedir?

       Siyaset, bu şehirde Liyakatli Kamu Birikimi’nden asla çok daha çağdaş ve birikimli değil.

      Sadece Siyasetin yaptırım gücü ile de bir şehrin geleceği kurulamaz.        Şehrin, son 20-25 yılda yaşadığı çarpıcı yanlış örneklerle kitap yazılır:

                                                             ***

       Daha yakın zamanda, Büyükşehir Başkanı Aziz Duran, “Türkiye’de en çok asfalt dökme rekorlarını kırdık!” sözleriyle manşetlerdeydi.

        “Şehre 3. Kapı!” manşetlerini de unutmadık. Ki; O 3. Kapı sonraki ilave ve onarımlarla kaç trilyonlarımızı yedi, gerçekten hesabı zor. Daha da bitmedi!

        Şehirde sonraki yıllar boyunca da bulvarlar, kavşaklar, yollar, asfaltlar, köprüler yapıldı. Ulaşımda görünür bir rahatlama, çözüm var mı?

        Son 10 yılda Belediye Otobüs Filosu ile nasıl büyüdük (?) Büyüdük de; ulaşım çözüldü, rahatladı mı? Çağdaş ülkeler bunu nasıl çözmüşler?

       Ben bunları yazdıkça bir kesim elbette kızıyor. Ama, ne kendimi, ne de bir kesim’i önceliyorum. Hepimizin hayatı kolay, güvenli, ucuz olsun istiyorum.

       Adapazarı Garı’nın 3 yandan köreltilmesin. Aksine, Raylı Sistem tüm şehri; 10-15 yılda da, Akyazı-Hendek, Alifuatpaşa-Geyve-Pamukova’yı donatsın!

      Otolar, dolmuşlar, otobüsler, kamyonlar yeter. Adapazarı, Arifiye, Sapanca, Akyazı, Hendek, Karasu; her ilçede sokaklar yürünemez hale geldi.

     Sakarya Halkı, hayatımıza ambargo koyan Siyasete istediğini yaptıramazsa, Motorlu Araçlar Sektörü yaşamı boğar. Bu kadar yeter, Onlar ihracat yapsın!