Sapanca Kırkpınar’dan sabahın erken saatinde çıktım. Saat 08.40 gibi Yenikent Devlet Hastanesi’ndeydim. Polikliniklere 5-10 dk sonra girdim.

Güya erken saatte yollara düşmüştüm. O saatte trafik rahattır diye düşündüm. Hayır, günün her saatinde trafik taa Yenikent’e kadar dolu ve artık riskli de.

Hastane için de, erken saat, kalabalık yoktur diye düşündüm. Oysa, dışarıdaki caddeler bile, arabalarla dolu. Hastane içi de ana baba günüydü.

                                                                **

Hastaneden çıkıp, ormanlarla çevrili Doğa Koleji’ne, Okul Kurucusu Kenan Taçyıldız öğretmene uğradım. Harika okulda, eğitim sohbeti ruhumu yıkadı.

Doğa Koleji’nden, Korucuk Hastanesi’ne geçtiğimde saat 11.25 gibiydi. Üç yanı park etmiş araba dolu SAÜ Korucuk Araştırma Hastaneye girmedim. Çünkü;

SAÜ Korucuk Araştırma Hastanesi de tıka basa hasta dolu. Batısında, inşaatı devam eden yeni iki bölüm binası güncel büyük bir ihtiyacı karşılar umarım.   

Gereksiz park etmeden; aşağıya, gözden gönülden uzak SAÜ Tıp Fakültesi’ne indim. Yok böyle bir şey; seçimlere hazırlanan Sakaryalı Siyasiler gidip görsün.

Türkiye’nin en nitelikli öğrenci gençleri, nerede, nasıl şartlarda Hekim olmaya çalışıyorlar : -( Türkiye dünya ülkeleri içinde en refah ilk 10’a içine girecekmiş : -)

                                                                **

AK Parti İl Yönetimi gitsin, TBMM temsilcilerimize neden,“ SAÜ Tıp Fakültesi her hali ile sizin eseriniz. Gidin şu günkü hal-i pür melalini görün!” dediğim anlaşılır.

SAÜ Tıp Yönetimi’ni kutlarım. O şartlarda bile, görebildiğim öğrencilerin yüzü gülüyordu. O pırlanta gençlerimize, bölgenin en nitelikli Tıp Fakültesi mekanları yapılmadıkça benim yüzüm gülemez.. 

                                  

                                     İKİNCİ TEM YAPIMI DURMUŞ GİBİ ?

Korucuk’a gitmişken sadece Araştırma Hastanesi’ni ve Tıp Fakültesi’ni görüp dönmem. Alandüzü’ne geçip, yapılıyor gibi görünen 2.TEM işini de izlerim.

 Devlet bütçesi darda ki, öylesi yatırımlar ya durmuş, ya da kürekleri aheste çekiyor gibi? İkinci TEM, İkinci Bahara kalacağa benziyor.

Alandüzü’nden Karapınar’a geçtim; İkinci TEM hiç ilerlememiş. Dere var, Yenikent-Adapazarı yolu var; ama bir tane köprü temeli yok! Tek İz yok, iz.

                                                                **

Haaa, ne var?

Karapınar ile Evrenköy arasında pıtrak gibi satılık tarla tabelaları var. Villa inşaatları başlamış. Yani ?

Sakarya’yı Yönetenler, tarımı, ormanları, su kaynaklarını nasıl koruduklarını her gün düzenlenen şaşaalı toplantı ve törenlerle gururla anlatıyorlar ya!

Ben de, sadece son 15-20 yıl içinde Sakarya’da yok edilen Köyler, meralar için çırpınırım; Allah var! Galiba Sakarya’da bir tek ben başka maçları izliyorum?

Dağları, ormanları, dereleri sorarım; Yönetenler olmayan hayret rakamlar açıklar.

                                                                   **

Serdivan’ın 2 yıl sonra daha da yaşanamaz hale geleceğini yazarım. Bunlar zemin altı 2 kat, zemin üstü 5 kat inşaat örnekleridir. Somut, göz önündeler.

Karapınar-Evrenköy arasından 2.TEM’in geçeceğini bilenler de, yıllar önceden oraları ranta hazırlamış galiba? İŞ’i, Köy ve Köylü bilmezken hem de : -)

Alandüzü, Karapınar, Evrenköy; Bereketli tarlalar zümrüt yeşili. Koyun, inek, tavuk tarlalarda otluyor.En halis et, yumurta, süt orada, son fırsatı kaçırmayın.  

                                  YAZLIK-ARALIK KÖYÜNDE YIKILIRIM !

Evrenköy’den, Yazlık Köyü’ne Çark Deresi kenarından gelen yolu, dönüşlerimde her zaman tercih ederim.

Evrenköy’ü geçip, Yazlık’a doğru gelirken, Şeker Pancarı Araştırma Çiftliği arazilerine gelince tüylerim diken diken olur.

Siyasi Muhalefet, İktidar olmadığı için Devlet araçlarını, bütçelerini kitabına uydurup kullanamaz, her gün dere tepe gezerek araştırma yapamaz.                                                                     

İktidar olan, her gün resmi program uydurabilir. Yüzlerce araç, yüzlerce kamu görevlisi ile köye-köylüye yatırım –teşvik bilgilendirme toplantıları düzenler.

“ 50 Milyar teşvik dağıttık, 100 milyar ağaç diktik!” dese kimse gidip sayamaz. Bir gecede servetler harcayıp, planda projede olmayan yeri betonlar helikopter pisti yapar, bir Allah kulu da soramaz!

                                                                      **

Siyasi Muhalefetin, tüm bunlara karşın bence yine de mazereti olmamalı?

Gündem günü CHP, SP, İYİ Parti oralarda olmalı. Yazlık-Aralık-Hanlı Köyleri muhalefeti şimdi orada görmeli.

Söğütlü Fındıklı Köyü OSB kararı için havai Fişek patlatanlar ise mutlaka sizi şimdi orada görmeli! Tabii, köylüyü kendi geleceği için bilgilendirmek şart!

 Söğütlü Fındıklı Köyü’ndeki OSB’ye iyi para vererek sattığını zanneden köylü,   3-5 yıl sonra OSB’deki fabrikalara gidip çocuğunun kapıcılığı için yalvarmasın.  

Tarım arazileri Köy ve Köylü için, hatta tüm ülke için, kuşaklar boyu sürecek bir hayat güvencesidir.

 Siyasi Muhalefet, Sakarya için Oralarda şimdi ya varsan, varsın.