Kırkpınarspor, Sakarya’da var olan yüzlerce amatör futbol takımı içinde, 2015-2016 Amatör Futbol Ligi’nin şampiyonu oldu. 2016-2017 sezonunda KÖYÜM Bal Ligi’nde : -) oynayacak.

 

16 Yıldır Kırkpınarlıyım. Şampiyon gençlerimizi yürekten alkışlıyorum. Teknik adam Mehmet Uçar’ı ise zaten yıllardır alkışlıyorum.

 

Öyle sezonlar oldu ki, şampiyonluk elimizden göz göre göre kaçtı. Tabii ki bunda yerel hatalarımız da vardı. Hamdık, piştik, olduk: -)

 

Yazım yalnız Kırkpınarspor’un şampiyonluğuna özel değil; Sakaryalılara.  İzlenecek yol haritası, Yöneten doğru belirlenirse, başarı kendiliğinden geliyor.

 

Kırkpınar’da, şu son birkaç yılda izlenen yol haritası işte öyle bir doğruydu. Biraz anlatayım.

                                                           *

16 yıldır izlediğim Kırkpınarspor, Sakarya’da hiçbir kulübün sahip olmadığı  mükemmel tesislere sahip. Şehrin ortasında ve eşsiz doğa güzelliği içinde…

 

Gece gündüz çalışma şansı var. En değerli olan potansiyel ise, Kırkpınar-Sapanca-Kurtköy’ün genç nüfusudur. Bölge gençlerinin fizyolojik özellikleri ve karakterleri ise müthiş bir servet.  

 

Yapılacak tek şey, Spor Anlayışını ve Yarışını tüm kitleye doğru sunmaktı. Kırkpınar her yıl O doğruya hızla tırmandı. 

                                                            * 

16 Yılda bir çok teknik adam izledim. Her teknik adam bir başarı dönemi yaşadı. Bir yerde küçük bir sektede, mutlu sona çeyrek kala film kopuyordu.

 

Filmin her koptuğu yer farklı deneyim oldu. O deneyimler son birkaç yıldır  doğru yol haritaları çizdirdi. Yine maddi kaynaklar özverilerle yaratıldı. Ama, kısıtlı kaynaklar, geçmişten alınan derslerle, artık daha doğru kullanıldı.  

 

Teknik Adam Mehmet Uçar tercihi ise bu doğruların başında gelir. Mehmet Uçar, bugünkü şampiyonluğu getiren değerli bir futbol adamıdır. 

 

Aslında, Mehmet Uçar ve isim isim sayabileceğim futbol misyonerleri Sapanca’da yıllardır bugünleri hazırlayan harika eğiticilerdir.

 

Onları 16 yıldır izlerken, ben yoruldum ve pes ettim, ama Onlar hala sahalarda çocuklarımızın eğitiminden vazgeçmediler.

 

Sakarya İlkokullar Arası Futbol Şampiyonaları’nda Sapanca okullarını  kaç kez şampiyon yapan futbol misyonerleri Mehmet Uçar ve O Jenerasyondur.

 

Bu ne demektir? Son yıllarda Kırkpınarspor, hemen her yaş gurubunda kendi sporcu çocuklarına yer verir Bu da beni en çok mutlu eden bir tablodur.

 

Servetlerimiz, enerjimiz, eğitim birikimimiz öncelikle kendi yöre gençlerimize  ve kendi toplumumuza yayıldıkça önemlidir. Birkaç önemli eksik yerel dışından tamamlanır, o kadar. Ama, gereği kadar, sınırlı sayıda, sınırlı kaynak dışa gider.

                                                             *

Kırkpınar’da başarıya giden kapı öyle aralandı. BAL’a da öyle ulaşıldı. Ama, BAL da bir son değil. Futbol da ve hiçbir sporda Yolun Sonu diye bir şey yok.

 

Yola akıllı devam şart! Spor’da Yolun Sonu ve Doğrusu, Sağlıklı ve Birlikte Kurallar içinde huzurlu yaşayan toplum olmaktır. Şampiyonluk o gün güzel.  

 

Burada; Köyün, ilçenin, şehrin gençleri, Milli Eğitim’den sonra, hayatta alınacak en iyi eğitimin olduğu yerdeler. İlkokul yaşlarında; takım arkadaşlığını, paylaşmayı, dayanışmayı, kazanmayı, kaybetmeyi öğreniyorlar.

 

Kuralları; kendi haklarını, rakibin haklarını ve yasal sınırlar içinde kalma centilmenliğini öğreniyorlar. Futbolda, her spor ve oyunda; bireyler saniyeler içinde bir çok karar verme anı yaşarlar.

 

Çabuk-Doğru Karar Verme Becerisi’ni ve özgüvenini geliştirme eşsiz öğretidir.

 

Yani, görebilen için, spor bireyi hayata çok küçük yaşta hazırlayabilir, hazırlar.

                                                             *

Kırkpınarsporlu gençleri, teknik adam ve çalışanlarla, tüm Yöneticileri içtenlikle kutlarım.  Gençlerin özgüvenleri zirvededir. Her türlü sevinç ve alkış haklarıdır. Tabii bu, hayatta sadece küçük bir adımdır. Ayakları dilerim yerden kesilmez: -)

 

Onları Geyveli, Hendek, Akyazılı, Kocaali, Karasulu, Ferizlili, Söğütlülü bir dolu insan da artık tanıyor. Böyle bir çevreyi genç yaşta edinmek eşsiz bir servettir.

 

Hepsinin yolları açık olsun!