15 Ekim Pazar günü geride bıraktığınız hafta olduğu gibi Sakarya yine tarihi günlerden birini yaşayacak.

Neden tarihi dediğimi de şöyle izah edeyim; Büyükşehir Basketbol Takımı Süper Lig'de ilk defa seyircisinin önüne çıkacak. Böylelikle şehirde bir ilk daha yaşanmış olacak.

Bu kısa notun ardından 2013 yılına dönelim. Şehirde basketbol adına pek hareketliliğin olmadığı bir dönem ve o yıl profesyonel manada mücadele eden basketbol takımımız yok.

Büyükşehir Belediyesi ve bir grup iş adamının girişimleriyle o yıl basketbol takımı kuruldu. Bölgesel Ligi'yle başlanılan serüven bugün Süper Lig'le devam ediyor.

Öncelikle kısa sürede elde edilen bu başarıda pay sahibi olan herkese teşekkür etmemiz gerekir.

Geçmişi şöyle kısa bir özetlememizin ardından günümüze gelelim. Geçtiğimiz hafta Süper Lig başladı. İlk maçta rakip hafta Demir İnşaat Büyükçekmece'ydi.

Maçı bir süre takip etme fırsatım oldu. Sayı farkının çift hanelere kadar çıktığı bir maçı talihsiz bir şekilde kaybettik.

Süper Lig tecrübesini ilk defa yaşayan bir takımın verdiği izlenim bence gayet olumluydu. Maç çok ufak hatalar dolayısıyla kaybedildi.

Rakibin Avrupa'da mücadele ettiğini ve ligin tecrübeli ekiplerinden biri olduğunu da belirtmemiz gerekir.

Yazının başında ifade ettiğimiz gibi 15 Ekim Pazar günü 2. hafta maçları oynanacak. Rakip Trabzonspor.

Serdivan'da oynanacak zorlu randevunun Sakarya için anlamı büyük. Taraftarların bu önemli günden takıma destek olmak için salonu dolduracağını düşünüyorum.

Bu düşüncemin en büyül dayanağı ise Sakarya’da ciddi anlamda oluşan basketbol kültürüdür. Her yıl artan bir seyirci desteğinden söz edebiliriz.

Maç biletleri de Atatürk Bulvarı ve Serdivan’da satışa sunuldu. Tarihi günde heyecana ortak olmak isteyen herkes salona gelmeli.

O gün basketbol takımı Sakarya'nın arkalarında olduğunu hissetmeli. Hücum ve savunmada yapılacak desteklerle her taraftar takımın 6. adamı olmalı.