Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Hastane Yöneticileri Ağustos Ayı Toplantısı Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam Başkanlığı’nda yapıldı. Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş ile Mali Hizmetler Başkan V. Sedat Kaya’nın hazır bulunduğu toplantının ev sahipliğini Ferizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Samet Kaymaz yaptı.

HİZMET KALİTESİ ARTTIYOR

Toplantının ilk bölümünde Ferizli Devlet Hastanesi hakkında sunum yaparak bilgi veren Başhekim Kaymaz, hastanenin genel durumuyla ilgili bilgi verdi. Hastanede yapılan yeniliklere değinen Kaymaz “Hastanemizde iki adet poliklinik odası hizmete girmiştir. Röntgende CR’e geçilmiştir. Troid ve Gonad koruyucu ekipman alımı sağlanmıştır. Hasta odalarına klima takılması gerçekleştirilmiştir. Otoklav alımı yapılmış olup, alt yapı tamamlanmış ve aktif duruma getirilmiştir. Mescit ve yemekhane yapımı tamamlanmış olup kullanıma açılmıştır. Hasta ve çalışan güvenliğini sağlamak adına güvenlik personelimiz takviye edilmiştir.” dedi.

WHATSAPP ÜZERİNDEN RANDEVU

Ferizli’de yapılacak yeni hastane projesiyle ilgili bilgi de veren Başhekim Kaymaz, “Sağlık Bakanlığınca 2017-2018 yılında 36+6 yataklı yeni bir hastane projesi tamamlanmış olup ihale süreci başlatılmıştır. Yeni hastanenin yapımıyla birlikte fiziki alanımız hem çalışanlarımızın hem de ilçe halkımızın beklentilerine cevap verecek duruma gelecektir.” diye konuştu. Planlanan hizmetler bölümünde hastaların daha rahat doktor randevusu alabilmesi için hastanede Whatsapp üzerinden MHRS randevu sistemi kurularak randevu oranlarının yükseltilmesi hedefinde olduklarının kaydeden Kaymaz “Dijital hastane sistemi HIMSS seviye altı için gerekli altyapının oluşturulmasına yönelik çalışmalar planlanmaktadır. Hastanemizde normal doğum yapılabilmesi için doktor ve ebelerin motivasyonun yükseltilmesi, transport küvözünün temini planlanmaktadır.” dedi.

ESH BAŞVURUSU KOLAYLAŞIYOR

Başhekim Kaymaz’ın ardından Evde Bakım Hizmetleri Koordinatörü Ozan Çobanoğlu, sunum yaptı. Evde sağlık hizmetlerinin Halk Sağlığı Müdürlüklerinden Kamu Hastaneleri Birlikleri’ne devredilmesinin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çobanoğlu, sistemin amacı ve iş akışını anlattı. 112 benzeri bir numara belirlenerek, kamuoyuyla Bakanlık tarafından önümüzdeki günlerde paylaşılacak olan Ulusal Çağrı Merkezi’nin hizmete gireceğini kaydeden Çobanoğlu “Çağrı merkezinin hizmete girmesiyle önceden aile hekimleri vasıtasıyla evde sağlık hizmetine başvuru yapan hastalar artık çağrı merkezini arayarak kayıt yaptırabilecek. Bunun dışında hastanede tedavi gören ve taburcu olurken evde sağlık hizmeti alacak olan hastalar, hastaneden çıkarken evde sağlık hizmeti kaydı yaptırabilecek.” diye konuştu.

SAĞLAM’DAN E-REÇETE VURGUSU

Çobanoğlu tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından Mali Hizmetler Başkan V. Sedat Kaya hastanelerin bütçe ve gelir-gider durumlarıyla ilgili sunumda bulundu. Sunumların ardından Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, 10 günlük bayram tatilinde özellikle acil servislerde alınacak tedbirler konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. E-reçete konusu ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) konusuna da değinen Sağlam “E-reçete konusunda Bakanlığımızın hassasiyetini biliyorsunuz. Artık reçeteyi elle yazma devri bitmiştir. Doktorlarımız hastaya e-reçete yazacak. SGK’da reçeteleri bu şekilde istiyor. Bu konuda tüm hekimlerin duyarlı davranmasını istiyoruz.” dedi. Toplantı başhekimlerin talep ve önerileriyle son buldu.

Editör: TE Bilişim