Hastane yöneticileriyle bir araya gelen Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, il içi ve il dışı hasta sevkleri konusunda özellikle acil servislerde daha duyarlı davranılmasını istedi.

Sakarya Kamu Hastaneleri Yöneticileri Aralık Ayı Toplantısı Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam Başkanlığı’nda yapıldı. Tıbbi Hizmetler Başkan V. Opr. Dr. Özcan Öktem ile İdari Hizmetler Başkanı V. Dr. Hasan Bektaş, Mali Hizmetler Başkan V. Ahmet Kemiksizoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantının ev sahipliğini Pamukova İlçe Hastanesi Başhekimi Dr. Şafak Beşler yaptı.

11 AYDA 38 BİN 204 MUAYENE

Toplantıda ilk olarak Pomukova İlçe Hastanesi’yle ilgi Başhekim Beşler bilgi verdi. Birinci basamak acil servise sahip hastanenin 19 yıldır ilçe halkına hizmet verdiğini dile getiren Beşler, hastanede beş uzman hekimle, iki diş hekiminin görev yaptığını kaydetti. Kasım ayı itibariyle 3 bin 132 hastaya hizmet verdiklerini belirten Beşler, yıl içerisinde 11 aylık dönemde ağız ve diş sağlığı alanında 8 bin 352 muayene sayısına ulaşıldığını ifade etti. 24 bin 59 hastanın 11 aylık dönemde hastaneden poliklinik hizmeti aldığının altını çizen Beşler, 38 bin 204 acil poliklinik sayısıyla hastanede toplamda 70 bin 645 muayenenin yapıldığını vurguladı.

SEVKLERE DİKKAT ÇEKTİ

Hastane yöneticileriyle aylık durum değerlendirmesi yapılan toplantıda konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, il içi ve il dışı hasta sevkleri konusuna değindi. Ağırlıklı olarak ilçe hastanelerinden vakaların Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmesinde azalma beklediğini dile getiren Sağlam “Yalnız il içinde değil, il dışına hasta sevkinde de istediğimiz noktada değiliz. Bu genel bir sorun ancak biz yine de bu konuda daha hassas davranmalıyız. Özellikle acil servislerdeki hekimlerimiz durumu dikkate almalı. Buradaki insanımızın hastasını diğer bir ile gönderdiğimizde, hastanın başında yolda izde kalıyorlar. Mümkün olduğunca il dışına sevki azaltmalıyız. Yapacak bir şey yoksa, tabi ki işleyiş neyse o yapılacak. Ancak bu konuda daha duyarlı olunmasını istiyoruz.” diye konuştu. Toplantının sonunda Toyotasa Acil Yardım Hastanesi Başhekim V. Uz. Dr. Semih Songür, hastanede uzun yıllar görev yaptıktan sonra Mali Hizmetler Başkan V. olan Ahmet Kemiksizoğlu'na Arifiye Kaymakamlığı tarafından verilen teşekkür belgesini takdim etti.

Editör: TE Bilişim