KATILIM

Hendek Belediyesi önünde start alan kan bağışı kampanyasına Kaymakam Orhan Burhan, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, HİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Çağrı Güngör, İlçe Sağlık Müdürü Burcu Başaran Güngör, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, Kızılay Hendek Şube Başkanı Sami Bağdatlı, belediye meclis üyeleri, STK başkanları, muhtarlar, daire müdürleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

HAYAT İKSİRİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzman Hemşire Deniz De Asis, “En değerli hayat iksiri olan kan ve önemi konusunda Hendek’te kan bağışı kampanyamızı başlatıyoruz. Çok anlamlı bulduğumuz milli duygularımıza dokunan “ Vatansever Olmak Kanımızda var “ sloganıyla Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay ile işbirliği ile 9-13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan kampanyamız devam edecektir “ diyerek, destek veren herkese teşekkür etti.

KIZILAY

‘Mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum Kızılay’ımızın bu anlamlı gününe hepiniz hoş geldiniz’ diyerek konuşmasına başlayan Kızılay Hendek Şube Sami Bağdatlı “Fabrikası olmayan tek ürün kandır. Her yıl Hendek ilçemiz Sakarya’da en çok kan bağışı yapan ilçe konumunda. Biz yüreğinde merhamet olan ve o merhamet bir çınar ağacı gibi olan ecdadın torunlarıyız. Bağışların çok yüksek olacağına inanıyorum. Bizlere her zaman destek olan Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum “ diyerek, herkesi kan bağışı yapmaya davet etti.

HAYATA KAN VER

İlçe Sağlık Müdürü Burcu Başaran Güngör, ‘Kanın tek kaynağı insandır.’diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: Bu hayati kaynağın başka kaynağı yoktur. Kan bağışı ile kendi sağlığımızı da koruyabiliriz. Her yıl yüzlerce insanımız ya kaza ya da hastalık sonucu kan bulamamaktan hayatını kaybediyor. Sürekli ve düzenli olarak yapılan kan bağışlarında bu sorunlar yaşanmayabilir. Kan verince kan hücreleri yenilerek spor yapmış gibi vücudumuz genç kalır. Yaşama umut ver hayata kan ver’

BENDE BAĞIŞÇIYIM

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, kan bağışı organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ederek “Ben de bir kan bağışçısıyım ve devam edeceğim. Hendek halkımız bu konuda çok bilinçli ve 16 İlçenin içerisinde birinci sıradadır. Bu rekorumuzu yapacağımız kan bağışları ile daha yukarılara çıkarabileceğimizi umut ediyorum. Bende bireysel olarak buna en üst seviyede katkı sağlayacağım. Bu çalışmada görev alan Kızılay’ın değerli mensuplarına, duyarlı vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum “ dedi.

REKOR BEKLİYORUZ

Kaymakam Orhan Burhan ise konuşmasında şunlara değindi; “ Biz yeri geldiğinde vatanımızı savunmak için nasıl kanımızı verdiysek, bugün bu vatan üzerinde yaşayan ve ihtiyaç duyduğunda Kızılay’a başvuran vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için kan vereceğiz. Gerek vatanımızın savunmasında gerek insanların ihtiyaçlarının karşılanmasında kanın hayati önemi büyüktür. Bu kampanyaya destek vereceğimizi söyledik. İnşallah Hendek bu kampanyada da liderliğini bırakmaz. Sağlığımız yerinde ise kan bağışı yapalım, bir gün bizlerinde bu kana ihtiyacı olabilir”

MADALYA VE PLAKET

sonunda kan bağışı rekortmenlerine plaket ve madalya takdim edildi. 45 kan bağışı ile rekoru elinde bulunduran Muhammet Sezai Pehlivan’a plaketini Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu takdim etti. 35 bağış ile Osman Ergün altın madalyanın, 25 bağış ile Ümit Güreli gümüş madalyanın, 11 bağış ile Murat Tokat bronz madalyanın ve 10 bağış ile Tunahan Kuru bronz madalyanın sahibi oldu. Törenin ardından belediye personeli ve vatandaşlar kan bağışında bulundu. Kan bağışı kampanyasına müzik öğretmenleri Mehmet Adalı ve Ahmet Hamdi Akgün gitar çalarak destek oldular.

Editör: TE Bilişim