OZON TEDAVİSİ NEDİR?

Modern tıpta yaygın biçimde kullanılmaya başlayan Ozon Gazı tedavisi hakkında bilgiler veren Özel Konak Hastanesi Sakarya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm.Dr. Hanife Düzgün Çelik, “Ozon terapi ozon gazı kullanılarak yapılan bir yöntemdir. Ozon gazı üç adet oksijen atomundan oluşan şeffaf renksiz bir gazdır. Tıbbi ozon, doğal ozondan farklıdır. Saf ozonla saf oksijenini belli oranda karıştırılmasıyla oluşur. Belli hastalıklarda hastalara doktorun belirlediği dozda tatbik edilir. Vücuda tatbik etmek için belli yöntemlerimiz var. Ozon terapi, değişik tekniklerle tatbik edilir. Major otohemoterapi denilen, kan yoluyla yapılan uygulamaların yanında kas içinde enjeksiyonlar, eklem içinde enjeksiyonlar, açık yaralara direkt ozon uygulamaları ve rektal yolla uygulamalar gibi pek çok ozon uygulama yöntemi vardır. Sizin için en uygun olan yöntem ve dozu doktorunuz belirleyecektir” dedi.

VÜCUDA UYGULANMASI

Ozon’un vücuda uygulanması hakkında da konuşan Uzm. Dr. Çelik, “En çok kullanılanlardan bir tanesi kan yoluyla tatbik. Major ozon terapi dediğimiz bu yöntem dışında kas içi enjeksiyon, eklem içi enjeksiyonlar rektal yolla uygulama , açık yaralara direk uygulama gibi bir çok ozonu vücuda verme yöntemi var. Sizin için uygun olan doz ve tedavi metoduna tedavi öncesi doktorunuz karar vermektedir” diye konuştu.

HANGİ TEDAVİLER İÇİN KULLANILIR?

Ozon Tedavisinin uygulandığı hastalıklar ve durumlar hakkında da konuşan Uzm. Dr. Çelik, “Ozon Terapi’nin uygulandığı hastalıkları şu şekilde sıralayabiliriz: Baş ağrıları, migren, Romatizmal hastalıklar ve fibromiyaljinin kontrolü, Bel ve boyun fıtıklarında ağrının azaltılması, Diyabet ve diyabete bağlı komplikasyonların özellikle ayak yaralarının tedavisi, İnsülin direncinin azaltılması, metabolik sendrom ve yağlı karaciğerin tedavisi, Yara ve yanık tedavileri, Kolit olarak geniş anlamda ifade edebileceğimiz inflamatuar barsak hastalıklarının tedavisi, Kronik yorgunluk sendromu, Alerjiler, Akut viral hepatitler ve herpes (uçuk) tedavisi, Kanserde destek tedavi, Ciltte yaşlanmanın geciktirilmesi, Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, Damar dolaşım bozukluklarının giderilmesi. Sağlıklı yaşlanmanın sağlanması için uygulanabilir. Birçok hastalıkta uygulanabileceği gibi sağlıklı kişilerde günlük işlerde performansı arttırmak amacıyla da uygulanabilir” dedi.

STRES VE YORGUNLUĞU GİDERİYOR

Uzm. Dr. Çelik ayrıca ozon tedavinin stres ve yorgunluğu giderdiğini, dolaşım sistemini düzenlediğini, kan ve lenf sistemini düzenleyeceğini, bağışıklık sistemini düzenleyerek direnci arttırdığını ve ödem ve toksinlerden vücudu arındırdığını kaydetti.

Editör: TE Bilişim