İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Aziz Öğütlü 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla birimleri dolaşarak ebeleri ziyaret etti.
Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli ebeleri ziyaret eden Öğütlü, anne ve bebek sağlığı konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı, şikayet ve önerileri dinledi. 

İnsanın hayata adım atarken elinden tutan ilk kişilerin ebeler olduğunu dile getiren Öğütlü, ebeliğin tarihin en eski mesleklerinden biri olduğunu belirtti.  Öğütlü yaptığı konuşmada, "Ebelik mesleği sadece doğum yaptıran değil, doğum öncesi ve doğum sonrası hizmetleri veren, bebeklik ve çocukluk döneminde beslenmeyi ve aşı takibini yapan, aile planlaması, bulaşıcı ve sosyal hastalıklardan korunmayla ilgili konularda bireye, aileye, topluma hizmet veren bir meslektir. Dünyaya yeni bir canlı gelirken her iki cana da hizmet eden, aldığımız ilk nefeste yanımızda olarak kutsal görevi yerine getiren ebelerimizin 21-28 Nisan Ebeler Haftasını Kutlarım. " ifadelerini kullandı.
Tarihi ebe-hemşire kıyafeti giyen sağlık meslek lisesi öğrencileri de gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Öğütlü'ye eşlik etti. Giydikleri kıyafetlerle,  geçmişi bu güne taşıyan öğrencilerin ablalarına çiçek sunmasıyla mutlu tablolar yaşandı.

Editör: TE Bilişim