Hendek Devlet Hastanesi'nin 15 yatak bulunan çocuk servisinde adenovirüs tespit edildi. Hastane başhekimliği, hastalığın yayılmaması için çocuk servisini kapatma kararı aldı. Üst solunum yolları hastalıklarına yol açan virüs nedeniyle çeşitli rahatsızlıklarla hastaneye gelen çocuklar Sakarya genelindeki diğer hastanelere yönlendirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından  Hendek Devlet Hastanesi yeni doğan servisinde  görevli doktor ve iki hemşirede görülen adenovirüs iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunuldu

İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen açıklama ise şu şekilde;

"Ulusal ve yerel basında 20 Ekim 2017 tarihinde yer alan haberde Hendek İlçe Devlet Hastanesinde çocuk servisi ve bazı gazetelerde de farklı olarak kadın doğum servislerinde adenovirüs tesbit edilmesi nedeniyle kapatıldığı iddia edilmiştir.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaptığımız sorgulama neticesinde hastanemizin hiç bir servisinde tedavi gören hastalarımızda adenovirüs tespit edilmemiş ve bu yönde bir tedavi uygulanmamıştır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisimizde görevli sağlık personelinin gözündeki rahatsızlık nedeniyle muayene olması sonucunda konjonktivit teşhisi konulmuştur. Personelimizin gözündeki rahatsızlık nedeniyle doğum hizmeti sırasında yeni doğana olası virüs bulaştırma ihtimaline karşı tedbiren Pazartesi gününe kadar Kadın Hastalıkları ve Doğum Ünitemizin sadece doğum bölümünde hizmet verilemeyecektir. Programa alınan sezaryen vakalarının ise başka bir merkezde hizmet almaları sağlanmıştır.

Kamuoyuna ve basınımıza saygıyla duyurulur."

Kaynak: dha