Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde talep eden hastalara, hasta yakınları ve hastane personeline yönelik manevi konularda danışmanlık ve rehberlik hizmeti SAÜEA’da devam ediyor. 2015 yılında bir protokolle imza altına alınan hizmette içinde bulundukları şartlar göz önünde bulundurularak hastaların iyileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla moral, motivasyon ve manevi destek sağlanıyor.

HASTALAR ZİYARET EDİLİYOR

Bu protokol kapsamında Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) bünyesinde manevi destek uzmanları Neşe Yıldırım ve Zeynep Merey hizmet vermeye başladı. Genel Sekreterlik Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Birimi Koordinatörü Uzman Aşkın Gürler ile Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciği Müdürü Barış Oğuz manevi destek ekibini hastanedeki odalarında ziyaret etti.   İşleyişle alakalı bilgi edinen Gürler ve Oğuz görevlilerle beraber hasta ziyareti gerçekleştirdi.

DESTEK MEMNUN ETTİ

Kardiyoloji servisinde uzun süredir tedavi gören Mustafa Kocaman isimli hastayla görüşen manevi destek uzmanları Neşe Yıldırım ve Zeynep Merey, hastaların bu birimin varlığından çok memnun olduğunu dile getirdi. Zaman içerisinde hastanenin tüm servislerini ziyaret edip ihtiyaç duyan hasta ve yakınlarıyla görüşmeler gerçekleştireceklerini belirten manevi destek ekibi, kendilerine duyulan ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim