Uygulanan tedavi ile ilgili bilgiler veren Uz. Dr. Ümit İpeksoy, “Tedavisi dış merkezde devam eden ve Girişimsel radyoloji polikliniğimize sevk edilen hastamızın safra kesesinde taşa bağlı tıkanıklık ve ciddi iltihaplanması vardı. Hastamızın ileri derecede düzensiz diyabeti olması, ek kalp hastalıkları sebebiyle operasyona alınması mümkün olamadı. Vücudunda aşırı safra birikimi ve iltihaplanma olan hastamızın safra kesesine dışarıdan bir katater takılarak ve ultrason ile kontrollü olarak sadece bölgesel uyuşturma yöntemleri kullanılarak safra ve iltihap dışarı alındı. Genel durumu hızla düzelen hastamızın çok şükür hayati tehlikesi ortadan kalktı." dedi.

Özel bazı malzemelerle uygulanan bu ve benzeri tedavi yönteminde anjiyolarda kullanılan bazı kataterler, özel iğneler ve balonların hastalar için kullanıldığını ifade eden Uz. Dr. Ümit İpeksoy, “Ameliyat şansı olmayan bu hastamızın sorununu kısa sürede çözüme kavuşturduk.” dedi.

Hastaya uygulanan işlemin yaklaşık olarak 20 dakika sürdüğünü ve hastanın aynı gün bulgularının ciddi düzelme gösterdiğini ifade eden Özel Adatıp Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uz. Dr. Ümit İpeksoy, girişimsel radyolojide hemen hemen tüm işlemlerde hastaların aynı gün taburcu olduğunu ve kliniklerinde 17 yıldır uygulanan bu yöntemle binlerce hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim