Özel teşebbüsün imkanlarından yararlanarak hizmet alımıyla açılan SAÜEAH FTR Merkezinin tanıtımıyla ilgili hastanede etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, SAÜEAH Hastane Yönetici V. Uz. Dr. Mehmet Kılıç ile hastane yöneticileri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Kemal Nas, FTR Merkezi personeli ile basın mensupları katıldı. Merkezle ilgili bilgi veren Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam, SAÜEAH Fizik Tedavi Ünitesine yönlendirilen ve çağırılmayı bekleyen hasta sayılarındaki artışa çözüm bulmak amacıyla ihale yoluyla hizmet alımına gidilerek yapılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin Merkez Kampüste 28 yatak kapasitesi bulunduğunu kaydetti.

Korucuk Kampüsü’nde, Karasu Devlet Hastanesi ile Hendek Devlet Hastanesinde de FTR Merkezleri kurulduğunu belirten Sağlam “ Hastalarımızın memnuniyeti, modern cihazlar eşliğinde ve hastalarımızın sıra beklemeden hizmet alabilecekleri yeni FTR Merkezimizde, çalışan hastalarımız içinde hafta içi 17:00 – 20:00 saatleri arasında akşam (mesai dışı) hizmet verilecek. SAÜEAH’da fizik tedavide ciddi bir yığılma vardı. Bu hasta yığılmasına karşı bir hasta müracaat ettiğinde fizik tedavi hizmeti bir yıla yakın bir zamanda verilebiliyordu. Yeni merkezleri devreye sokarak bu süreyi 10 güne kadar çekmiş durumdayız. Ayrıca, yatağa bağımlı ve transferi mümkün olmayan hastalarımız için SAÜEAH’a bağlı olarak Evde Rehabilitasyon hizmeti sunulmakta. Günlük 100 evde Rehabilitasyon seansı hedeflenmekte ve bu hizmet için hasta sayısı dikkate alınmak kaydıyla 3 mobil araçla hizmet verilmekte.” dedi.

Merkez Kampüste hizmet alan hastalar için günün her saatinde servis hizmeti sunulduğunu ifade eden Sağlam, “1 adet minibüs ile hastalar evlerine en yakın duraklardan alınarak sağlık tesisine getirilmekte, fizik tedavi seansı bittiğinde yine aynı adrese bırakılmaktadır. Ayrıca engelli hastalar için 1 adet aracımız ile de engelli hastaların hastaneye transferi sağlanmaktadır. Tüm hastanelerimizde topuk dikeni, tenisçi dirseği gibi rahatsızlıklar için modern teknolojinin sunmuş olduğu ESWT cihazımızla bu tür rahatsızlıkların da tedavisi yapılmakta.” diye konuştu. SAÜEAH Merkez Kampüste hizmete giren FTR Merkezleriyle yenilenen ve güçlendirilen FTR merkez sayısı dörde yükselirken, merkezlerde Bel ve boyun ağrıları, Bel ve boyun fıtıkları, Sporcu yaralanmaları, Ortopedik rehabilitasyon, İnme (felç), Nörolojik Rehabilitasyon, Pediatrik (çocuk) Rehabilitasyonu, Magnetoterapi gibi hizmetler veriliyor.

Editör: TE Bilişim