Seminere koordinasyonu sağlayan Daikin Fabrikası İşyeri Hekimi Dr. Murat Torun ve fabrika çalışanları katıldı. Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör özellikle Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile tütün mamulleri arasındaki ilişkiyi vurgulayarak yakın dönemde Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde açılacak olan “Sigara Bırakma Polikliniği” hakkında bilgiler verdi.

İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemşire Deniz De Asis özellikle ülkemizde ve dünyada KOAH’a bağlı ölümlerin üç kat arttığından bahsetti. İşyerlerinde toksik kimyasallara, partiküllere, kirli havaya maruz kalan işçilerde KOAH gelişme riskinin fazla olduğunu ifade eden Asis, ülkemizde ve dünyada çalışanların gelişen endüstriyle birlikte bedensel ve ruhsal sağlığını tehdit eden faktörleri azaltmanın ve sağlığın verimliliği arttırmasının önemine değindi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü hekimi Dr. Büşra Demirci, tütün ve tütün mamullerinin zararlarını anlatarak; riskleri ve solunum sistemi hastalıkları ile olan ilişki ve bağımlılıktan kurtulma yöntemleri hakkında sunumda bulundu. İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran, bölgesel ve solunumsal hastalık yükünü azaltmak için özellikle çalışanların ve işçilerin eğitimlerini desteklediklerini ve bu tip eğitimleri toplumun geneline yaymayı hedeflediklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim