EYLEM

Hendek Devlet Hastanesinde bazı sağlık personellerine yönelik mobing iddiaları üzerine

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı İrfan Korkmaz, hastane önünde basın açıklaması yaptı. Korkmaz’a Kamu Sen Şube Başkanı Rahim Varol, Türk Eğitim Sen Hendek temsilcisi Kutluay Benli, Türk Sağlık Sen Hendek temsilcisi Ebru Gürlü ve hastane personeli katıldı.

Korkmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde Hendek devlet hastanesinde yaşanan baskı, zulüm ve ayrımcılıkla ilgili bir basın açıklaması yapmış ve personelin şikayetleri ile ilgili gereğinin yapılmasını istemiştik. Genel sekreterlik başta olmak üzere tüm yönetim kademesini göreve çağırdığımız bu açıklamamızın ardından görünen o dur ki değişen hiçbir şey olmamış, idareciler kulaklarının üstüne yatmışlardır.

NÖBET

Hatta personelin şikâyetlerinin ilgili yerlere ulaştırmasının ardından baskı, zulüm ve ayrımcılığın daha da arttığı ne yazık ki görülmüştür. Ne yazık ki sorunlar çözülmek, şikayetlerle ilgili gereğini yapmak yerine zulmü arttırmak tercih edilmiştir. Nöbet tutmada bile adam kayırmacılık yapıldığı, Yandaş ve kendilerine yakın personelin yaptığı yanlışların üstünü örtmek gibi işlere de girişmişlerdir.

HAK ARAMA

Hakkını arayan ve haksızlığa karşı çıkan personelin yıllık izin hakkını bile engelleyerek zulüm katmerleştirilmiştir. Hak ettiklerini er veya geç bulacaklardır. Mazlumun ahı bunların yakasını bırakmayacaktır. Bir memlekette ayaklar baş olursa, başlar ayaklar altında mahvolurmuş. Hak edene hak ettiğini verir, haddini aşanlara da hadlerini meşru platformalar da bildiririz.

EZDİRMEYİZ

Çalışanı ezdirmeyiz, İlimizin sağlık idarecileri çalışanın feryadını duymuyorlarsa, dilekçelerini sümen altı edip, zalime ve zulme bir anlamda destek veriyorlarsa da biz buradayız. Çalışana yapılanların peşini bırakmayacağız. Kendini padişah sananların ne kadar zavallı olduklarını da herkese göstereceğiz. Çalışanlar yalnız değildir, biz buradayız ve zulme razı olmayıp zalimden hesap soracağız.

Editör: TE Bilişim