Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), () - ADAPAZARI'nda, trafik kazasında ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Şevval Şimşek'in organları 7 kişiye sağlık verdi.
Adapazarı'nda yaşayan Şevval Şimşek, 2 hafta önce beton aydınlatma direğine çarpıp paramparça olan otomobilde ağır yaralandı. Şevval Şimşek'in kaldırıldığı Yenikent Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Aynı hastanede çalışan Şevval'in anne ve babası Erhan ve İmran Şimşek, kızlarının organlarını bağışlamaya karar verdi. Yenikent Devlet Hastanesi'ndeki operasyon Organ Bağışı Sorumlusu Uzman Doktor Esra Onuray ile yoğun bakım ünitesinde hastanın gözetimini sağlayan Uzman Doktor Tuğba Pelit'in gözetiminde gerçekleştirildi. Operasyonda, Şevval'in bir böbreği babaannesine nakledildi. İstanbul ve Kocaeli'de yer alan çeşitli hastanelerden gelen ekipler bağışlanan karaciğer, kalp, böbrek, akciğer ve kornealar, bu kentlerdeki nakil bekleyen hastalara ulaştırdı.
Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Murat Akgül, tüm organların bağışlanmasının aileler tarafından çok nadir verilen bir karar olduğunu belirterek, "Anne ve babadan Allah binlerce kez razı olsun. Belki bu kararı almak başta çok zordu ama inanıyorum ki kızları Şevval'in organlarının hayat verdiği hastaları düşündüklerinde ne kadar doğru bir karar verdiklerini bir kez daha anlayacaklar. Bu bağışı daha da özel kılan birkaç unsur var. Birincisi bütün organların bağışlanması çok nadir oluyor, ikincisi bu bağışın Organ Nakli Haftası'nda gerçekleşmiş olması, üçüncüsü ve bizleri en çok mutlu eden şey ise bağışı kabul eden babanın, hastanemiz çalışanlarından olmasıdır. Anne ve baba çok fedakar ve değerli insanlar. Ayrıca, başhekimi olduğum Yenikent Devlet Hastanesi çalışanlarımızı da bağış ve nakil sürecini çok iyi yönetmeleri dolayısıyla ayrı ayrı kutluyor ve tebrik ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha