Merakla beklediğimiz stadyum meselesi geçtiğimiz günlerde nihayete erdi. Derin bir oh çektik!

TFF yetkilileri, Sakaryaspor'un hafta sonu karşılaşacağı Kahramanmaraşspor maçının yeni stadyumda oynanabileceğini açıkladı.

Yaşanan bu gelişme hem haberlerde hem de sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Tabi kolay değil, herkes dört gözle bu kararı bekliyordu.

Stadyumun korunup kollanması da taraftarların üzerine düşen büyük bir sorumluluk. Tüm Sakaryalıların yeni stada gözü gibi bakması gerek.

Geçmişte yaşanan talihsiz olayların hepsini yeni stadyumla birlikte unutalım. Stadyuma ulaşım noktasında da birtakım eleştiriler vardı.

Bu konuda da Büyükşehir Belediyesi maç günü 15.00 itibariyle stadyuma seferler düzenleyeceğini açıkladı.

Hafta sonu Sakarya'da tam bir futbol şöleni yaşanacak gibi duruyor. Tribünlerde görsel şov olacağının sinyalleri de şimdiden veriliyor.

28 bin kişi kapasiteli stadyumun dolmasıyla da takım ciddi anlamda maddi kaynak elde edecek.

Malumunuz şu günlerde oynanan futbol, kaybedilen ya da kazanılan puanlar veya rakiplerden ziyade maddi yetersizlik çok konuşuluyor.

Ödemelerin geciktiği, futbolcuların ücretlerini alamadığı herkesin dilinde. İlk olarak belirtmeliyim ki takıma bu kadar transfer yapılması gelirleri belli olan bir kulüp için oldukça fazla!

Ancak şu an bunun telafisi yok. Tek çare kulüp için maddi kaynak üretmek.

Başkan Toçoğlu’nun yıllardır Sakaryaspor konusunda ortaya koyduğu mücadele ortada. Sadece bu yıl 3 milyonu aşan bir destekte bulunduğu konuşuluyor.

Şehir dinamiklerinden bugüne kadar bir ses çıkmadı. İlçe belediyelerinde de bir kıpırdanma var.

Bazı belediye başkanları destekte bulunuyor ve mevkidaşı olan diğer belediyelere çağrıda bulunuyor.

Eğer devamlılık sağlanırsa hem farkındalık oluşturması hem de maddi kaynak üretme açısından takıma büyük fayda sağlayacaktır.

Zonguldak galibiyeti, maçın yeni stadyumda oynanacak olmasının ardından bu maddi konuda da çözüm üretilirse rüzgar tersine döner. Aksi halde yandı gülüm keten helva!