Sayıları yok denecek kadar az olan aktarlar, bitkisel ürünlerde Sakaryalının gözdesi oluyor. Aktarları dinleyen arkadaşımız Ünal Uzun, mesleğin bir dernek ya da oda çatısı altında güçlenmesini isteyen esnaf profili ile karşılaştı. Vatandaş en çok hangi hastalığına çare bulmak için ne istiyor, aktarlarda en çok satılan ürünler neler. İşte hepsinin cevabı..

Ahmet Yaman-77 (Balcı Ahmet) : 

Müşterimiz çoğunlukla stres ve yorgunluk şikayetiyle gelmektedir. Yazın daha çok zayıflamak için çay veya bitki almak isteyenler olurken, kışın solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle gelinimi çoktur. Yoğun olarak müşterilerimize bal ve zencefil satmaktayız. Aktarların kendi odalarını veya derneklerini kurması, bakkallar odasından ayrılması bizlere daha faydalı olacağını düşünüyorum. Aktarların birlik beraberlik içinde olması faydalı olacaktır.

Hasan Genç-30 (Lokman Hekim) :

Genellikle zayıflamak isteyenler bize daha çok uğramaktadır. Ramazan ayı döneminde hurma satışlarımız giderek artmaktadır. İslami hadislerin bazı ürünleri kullanılması şifa vereceğini söylediği için bu tarz ürünlerde rağbet görmektedir. Aktarlar odasını kurulması en azından derdimizi anlatabilmemize imkan verir. Herhangi bir sorunumuz olduğunda bunu odamızda paylaşabilir ve çözümle sonuçlandırabiliriz. Müşteri ürün almaktan vazgeçiyor.

Semih Sulak-19 (Sulak Aktar) :

Bizi tercih eden müşterilerimizin çoğunluğu soğuk algınlığı şikayeti olduklarını söylemektedirler. Genelde müşterilerimizin ilgi gösterdiği ürünler zencefil ve adaçayıdır. Suriyeleri Arapların artmasıyla zerdeçal satışlarımız artmaya başlamıştır. Odanın açılması Aktarlar arasında yeteri kadar dayanışma, birliktelik sağlanmış olur. Bir arada olursak kendi dertlerimizi sıkıntılarımızı odada tartışabiliriz. Odanın bir diğer faydası ise ortak bir piyasa oluşturmasını sağlamasına yardımcı olacaktır.

Sait Sulak-38 (SMS Küçük Ev) :

Müşterilerimiz dönemsel olarak farklı rahatsızlıklar veya isteklerle gelebiliyorlar. Yaza doğru veya yazın zayıflama çaylarına rağbet gösterirken, kışın daha çok soğuk algınlığı olmaktadır. Genellikle tarçın ve ıhlamur, zencefil türü ürünler daha çok satılmaktadır. Kendi sesimi duyurabileceğim bir odanın olması beni de mutlu eder. Aktarcılar işini düzgün yaparsa fazla bir zorluğu olmamaktadır. Genel olarak zorluğu çeşidin çok olması ve bunların hepsinin bilinmesi gerekmektedir

Sait Taş-28 (Tunce Aktar)  :

Soğuk algınlığı ve grip konusu olmakla birlikte dönemsel olarak değişmektedir. Yaz ayları form çayları çok tüketilmektedir. Kışın ada çaylarına yönelim vardır. Macun ve sirkelerimiz her zaman en çok sattığımız ürünler olmuştur. Derneği kurulması ile birlikte en azından bizler arasında bir fikir alışverişini sağlar. Diğer aktar arkadaşlarımız ile irtibat içinde oluruz. Bizim zorluk çektiğimiz konu müşterinin kulaktan dolma bilgilerle geldiği zaman, doğrusunu anlattığımızda üründen vazgeçmesidir.

Halil İbrahim Sulak-53 (Seda Baharat)  :

Zayıflama, kansızlık vs. gibi istekler daha çok olmaktadır. Belirgin olarak bir ürün olmasa da halkımız popüler olan ürünleri alma konusunda ısrarcı oluyorlar. İnsanların çoğu ne kullanıyorsa vatandaş ihtiyacı olmasa bile o ürüne yönelmektedir. Artık bizim yaşımız iyice geçti. Dernek yada odamız olursa  herkesin bilmeden aktar dükkanı açması engellenir. Mesleğin fazla zorluğu bulunmamaktadır. Ürünleri bildikten sonra fazlada bir zorluğu yok işin açıkçası gerisine teferruat diyebiliriz.

Haber: Ünal UZUN

Editör: TE Bilişim