Gagra İşletmecisi Onur Pala sorularımızı samimi bir şekilde yanıtlayarak işletmeciliğin son derece önemli bir meslek olduğunu ve sabırla yürütülmesi gerektiğini söylüyor. İşte genç İşletmeci Onur Pala’nın röportajı:

Bize kendinizden biraz bahseder misiniz?

Tabi ki. Ben Sakarya’da 1988’de doğdum.

Peki ne zaman burayı açtınız?

Biz geçen yıl burayı açtık.

En çok hangi menünüz ön planda?

Özellikle kahvaltımız ön planda tutuluyor. Yine hamburger en çok beğenilen ve tüketilen yiyecekler arasında.

Hedef kitleniz kimlerdir?

Hedef kitlemiz öğrencilerdir. Ancak Sakarya halkı da bizleri bu anlamda benimsedi tabi. Ancak kafemizin üniversiteye yakın olması bizleri daha çok tercih konusu yapıyor. Tabi burada her şeyi kendimiz yapıyoruz.

Peki bu işi seviyor musunuz?

İnsanlarla iletişim halinde olmak güzel. Çünkü sürekli müşterilerimiz var bu yüzden samimi dostluklar da oluşabiliyor. Bu bizleri memnun ediyor. Hayatınıza yeni insanların girmesi elbette güzel bir şey. 

Organizasyon işleriyle de uğraşıyorsunuz

Evet organizasyon işleriyle de ilgileniyoruz. Biz organizasyon işleriyle de uğraşarak festivaller yapıyoruz. Yaptığımızı festivallere tüm Türkiye’den öğrenciler katılıyor. Bu festivallerimizi Alanya’da gerçekleştiriyoruz. Bu da bizlere ayrıca biz keyif veriyor tabi.

Kafenizde dekorlar ilgi çekici biraz bahseder misiniz?

Evet kitaplıklar, sedirler kısacası kafemizin tüm dekoru tamamen bizlere ait. Herhangi bir mimardan destek almadan kendimiz dizayn ederek daha güzel ve tarz bir görünüme kavuşturduk. Bu dekorlar tabi müşterinin de dikkatini çekiyor.

Kafenizin geniş olması sizlere elbette avantajları var. Biraz bahseder misiniz?

Tabi kafemizin geniş ve ferah bir alan olması etkinliklerinde daha güzel kutlanmasını sağlıyor. Burada öğrenci grupları, grup kahvaltıları, doğum günleri, yılbaşı kutlamaları gibi etkinlikler yapılıyor. Çünkü kafemizin ortamı bu tür etkinliklere müsait bir yer.

En çok yoğun olduğunuz günler

En çok hafta sonları yoğunluk yaşıyoruz. Tabi okulların tatil olması biz kafecileri etkiliyor. Çünkü bu da hedef kitlemizin özellikle öğrencilerden oluşmasından kaynaklanıyor.

Peki çalışanlarla iletişiminizden bahsedersek,

Biz çalışanlarımızla burada bir aile gibi olduk. Çünkü birbirimizle zaman geçiriyoruz. Bu zaman dilimi içerisinde elbette iyi arkadaşlıklar kuruyoruz.

Başka bir şube açmayı düşünüyor musunuz?

İleride belki başka bir şube açmayı düşünürüz elbette. Tabi bir yıldır kafe işletiyoruz. Daha çok tecrübe edinerek daha çok başarılara imza atmak istiyoruz.

Müşterilerinizle arkadaş gibi olduğunuzu söylediniz. Bu samimi ortamı neye borçlusunuz ?

Müşterilerimizle biz arkadaş gibi olduk. Tabi zamanla bu güzel dostluklara da dönüşebiliyor. Bu anlamda güzel bir çevremiz oluyor diyebiliriz. Çünkü bu iş sabır ve iyi bir iletişim sayesinde oluyor.

Peki bir işletmecinin yapması gereken en önemli şey nedir sizce ?

İşletmeci olarak her zaman kendimizi geliştirmek zorundayız. Kendi ürettiğimiz ürünleri geliştirmek ve farklılıklara her zaman açık olmalıyız. Elbette işletmeciliğin zor yanları da var. Ancak bizler işimizi sevdiğimiz sürece bu zorlukların üstesinden gelebiliriz.  Bizler de her zaman en iyi hizmeti sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim