Adapazarı’nın küçük mahallelerinden biri olan Şirinevler Mahallesinde Muhtar Özcan, mahallenin sorunlarını olduğunu ancak prosedürleri bir türlü aşamadıklarını söyledi. Özcan, Serdivan Belediyesinin muhtarlara sağladığı desteği övdü vce örnek gösterdi

Kendinizi tanıtır mısnız?
Ben Şirinevler Mahallesi Muhtarı Talat Özcan. Aslen Sinopluyum.29 yıldır Sakarya’da aynı adreste ikamet ediyorum. 2014 seçimlerinde mahalle sakinlerinin teveccühü ile muhtar oldum. İlk dönemim, vatandaş yine beni bu göreve getirmek isterse muhtarlığa devam ederim. İnsanlar bana bu göreve devam etmemi söyleyip ben devam etmezsem onlara saygısızlık olur.

Muhtarlığın zorlukları nelerdir?
Her birimde olduğu gibi insanlarla uğraşmanın zorlukları var, meşakkatli bir iş. Her soruna çözüm bulmak zorundasın, vatandaş geliyor evimin önünde çöp kutusu istemiyorum diyor, karşı komşu geliyor çöp kutusunun orda durması gerekiyor diyor. Tezatlıklar oluyor, işin içinden çık çıkabilirsen.

Mahalleden bahseder misiniz?
Şirinever Mahallesi Adapazarının en küçük mahallelerinden biri, en az sorunların olduğu mahalle burası. Bu demek değil ki sorun yok, sorun çok katıldığımız toplantılar da diğer muhtarların dertlerini dinleyince halimize şükür ediyorum. Bizim de sorunlarımız var ama diğer yerlerde ki gibi büyük değil.

Mahalenizin sorunları nelerdir?
Problemsiz mahalle olmaz, yağmur suyu giderleri yetersiz kalıyor, yollarda su birikintileri oluyor. Belediye sırasıyla sorunlarımızı çözüyor. Çalışmalar yapılıyor kazı yapıldıktan sonra yol düzeltilmeden bırakılıyor, aile hekimliği merkezi çok ters kalıyor Mahallemizden vatandaşın o bölgeye ulaşımı yok, bunun düzeltilmesi için dilekçeler verdim görüşmeler yaptım, cevap bekliyorum.

Vatandaş hangi taleplerde bulunuyor?
Semt pazarımız yok, mahalle sakinlerinin en çok talepte bulunduğu şey pazar yeri kurulması. Açıkta pazarlar 2017 yılında kaldırılcakmış 2 yıldır bu işin olması için uğraşıyorum en azından 2017 yılına kadar kurulsun diye. Kapalı pazar yapılacak bir alanımız yok mağlum küçük bir mahalleyiz. Prosedürleri bir türlü aşamadık. Bizim görevimiz vatandaşın isteklerini belediye deki yetkililere iletmek, bende bunu yapıyorum.

Maddi destek gerekli mi?
Dernek başkanımız bu konu ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyor. Belediyeden tutun Cumhurbaşkanına kadar bu talebimizi ilettik. Muhtarlıkların elektrik, su, telefon, internet ve kırtasiye masraflarının karşılanması gerekiyor.  Bu talebimizin bir gün gerçekleşeceğine eminim. Muhtar ödeneklerini iyileştirdiler ama yine de yeterli değil, aldığımız para zaten muhtarlığın giderlerine gidiyor.

Serdivan Belediyesi

Serdivan belediyesi bütün muhtarlarına güzel yerler vermiş ve giderlerini karşılıyormuş diye duydum. Orada ki muhtar arkadaşalarımı ziyarete gidicem görmek için. Serdivan belediyesi muhtarlık giderlerini karşılaya biliyor da Büyükşehir belediyesi neden karşılayamıyor, istediğimiz şey yapılabilecek bir şeymiş demek ki..

Çalışmalar ne durumda?

Ekip mahalleye geldiğinde muhtarı bulsun diye tembihlersen geliyorlar onun dışında haber vermek için kimse uğramıyor. Muhtarı kesinlikle bilgilendirmeleri gerekiyor, bir çok kez ben bunu talep ettim. Parka bir şey yapmaya geliyorlar bir şeyi yapıyorlar gidiyorlar benim bilgim olsa diğer sorunlarıda söyleyeceğim. Bir sorunu bildiriyorum geliyolar çözüyorlar ben iki gün sonra görüyorum, kargaşa oluşuyor.

Sosyal Yardımlar

Önceden yardımları muhtarlar dağıtıyormuş, ben iki yıllık muhtar olduğum için önce ki durumu bilmiyorum. Bana kalırsa yeni düzenleme daha iyi ve doğru oldu. Yardıma muhtaç insanlar buraya geliyor biz onlara yol gösteriyoruz. Yeni sistemde en azından insanlar deşifre  olmadan yardım alabiliyorlar, daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Editör: TE Bilişim