Anadolu Rock Müziğinin güçlü sesi ve geniş bir hayran kitlesine sahip sanatçı Haluk Levent öncülüğünde kurulan Anadolu Halk ve Barış Platformu bugün ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde örgütlenmiş binlerce üyesi olan resmi bir dernek.

Ağustos ayında dernek olarak faaliyetlerine başlayan AHBAP Sakarya’da birçok gönüllüye ulaşmış… Bugün Sakarya AHBAP gönüllüleri sessiz sedasız sayısız iyiliğe imza atmış. Çoğunluğu Sakarya Üniversitesi öğrencisinden oluşan yönetim kurulları ve İl Temsilcileri Rabia Kaymak ile Sakarya AHBAP’ı konuştuk.

Röportaj: Sadiye EVKURAN

AHBAP kimdir? Ne yapar? Nasıl kuruldu?

Rabia Kaymak: Her şey sosyal medyada twitter mesajıyla başladı. Abi parti kur oy verelim’ diyen sosyal medya kullanıcısının Haluk Levent’e attığı mesajla başladı. Levent’in ‘parti değil ama bir yardımlaşma platformu fena olmaz’ çıkışıyla bugün AHBAP; Anadolu Halk ve Barış Platformu doğdu. Yardımlaşma odaklı ve her geçen gün ağını genişleten proje bazlı uygulamaya twitter az geldi. Bugün 60 ilde teşkilatlandık ve sayımız her gün artıyor. Televizyon programında tesadüfen Haluk Levent’in platform hakkında söylediklerini duydum ve oluşuma dahil oldum. Önce Arifiye ilçesinde şimdi de İl Temsilciğin de görev yapıyorum. Sakarya’da 12 kişilik yönetim kurulumuz ve 140 üyemizle çalışmalar yapıyoruz.

AHBAP'ın görevi ve amacı nedir? AHBAP nasıl oluruz?

İl Temsilcisi Rabia Kaymak: AHBAP yaşam hakkı tanımı çerçevesinde, sürdürülebilir dayanışma modelleri üzerinde çalışma grupları kurarak, projeler geliştiriyoruz. Yaşama hakkı olan her canlıya yardım elimizi esirgemiyoruz. Sosyal, kültürel, ekonomik olarak bazı olanaklara ulaşabiliyor olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Kısa/orta/uzun vadeli çalışmalar yapıyoruz. Yardımları gönüllülük esasına dayanarak yapıyoruz. Sponsorlarımız oluyor ya da bireysel olarak bize destek olan birçok kişiyle çalıştık. AHBAP’a twitter üzerinden başvurabilir ve whattsap grubumuza dahil olarak çalışmalarda aktif olarak çalışabilir.

AHBAP'lar ne yapıyor?

Kurul Üyesi Beyza Boz: Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma adına ne varsa elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kişiler ve kurumlar arası köprü vazifesi de görüyoruz. Yardım istemekten de asla çekinmiyoruz. İyi niyetli insanların oluşturduğu, gücünü enerjisini harcadığı zamanı anlamlı kullanmak isteyenlerin adresi AHBAP... Sokak ve saha etkinliklerimizle inanılmaz bir enerji oluşturduk. Türkiye genelinde ilk 75 öğrenciye burs imkânı sunmaya da başladık. Sakarya AHBAP olarak Tokat’a yardım eli uzattık ve bir ailenin barınma ihtiyacını karşıladık, engelli arkadaşlarımıza araç imkanı sağladık, Şırnak’ta bir okulun kırtasiye gereksinimini giderdik. Türkmen ailelerine gıda ve giyim yardımında bulunduk ve özellikle Sakaryalı bir arkadaşımıza iş bulması konusunda yardım ettik… Bunlar ilk aklımıza gelenler…

Peki Ihlamurcu Recep Amca? Sakarya sizi Recep Amca ile tanıdı. O gün ne oldu?

Rabia Kaymak: Ihlamurcu Recep Amca olayı yine sosyal medya kullanıcısının görüntüleri hesabından paylaşmasıyla başladı. Haluk Levent ‘Sakarya AHBAP ilgileniyor’ yazınca bizde konuya dahil oldu. Tabii durum izlendiği gibi ama Recep Amca o kadar da ihtiyacı olan bir amca değilmiş. Yardımda bulunmak üzere evine gittiğimizde durumun öyle olmadığını gördük. Hali vakti yerinde çocukları başında. Zabıtalara kızınca ‘çocuklarımın rızkı’ demiş. Aile kesinlikle yardım istemiyor.

AHBAP’a tepkiler nasıl? Nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Oğuzhan Akgün:Tam olarak ne yaptığımızı görenlerin ilk tepkisi ‘bizde gelebilir miyiz?’ oluyor. Özellikle Haluk Abinin paylaşımları çok etkili oluyor. Güzel şeyler yapınca insanlar ister istemez bu etkinin içine girmek istiyorlar. Aileler çocuklarıyla birlikte saha çalışmalarımızda yer alıyor. İnanılmaz mutluluk duyuyoruz. İçinde iyilik olan insanlara yol gösterici rolünde olmak bize büyük keyif yaşatıyor. Etkinliklere katılamazlarsa bile bir şekilde bizimle irtibata geçiyorlar ve destekte bulunuyorlar. Birilerinin mutluluğuna ortak olmak tarif edilemez bir şey.

AHBAP’lar öümüzde ki aylarda daha büyük bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. twiter’dan ahbap_sakarya hesabını takip ederek etkinliklerine Sakaryalıları davet ediyor

Sadiye Evkuran

Editör: TE Bilişim