Ozanlar Mahalle Muhtarı Muhittin Yazgan, 2 bin 500 hanenin bulunduğu bölgelerinde sorun bulunmadığına dikkat çekerek, “Tek istediğim bölgemin insanı bir sorun varsa gelsin fikrini paylaşsın. O zaman hizmetler daha da fazla artar” dedi

Sizi tanıyabilir miyiz?
1971 Ozanlar doğumluyum. 2004 yılında muhtar seçildim yaklaşık 13 yıldır mahalleye hizmet ediyorum. Bu süreçte mahallemize güzel hizmetler sunduk. Adapazarı Belediyesi Başkanımızın sayesinde buraya bir pazar yeri yapıldı. Sosyal tesis olarak Ozanlar parkı yapıldı. Anaokulunun da yapılmasında katkıda bulunduk.

Ozanlar nasıl bir yer?
Mahallemizin tarihi cumhuriyet öncesine dayanıyor. Eskiden Müslümanların ve gayri Müslimlerin yaşadığı ozanlar olarak ikiye ayrılmış. Zamanla kuzeyden göç almış, karışık bir milletten oluşan bir millet. 7bin nüfusu var, 2 bin 250 hane bulunuyor. Asfaltsız sokağımız yok, kaldırım sorunumuzda neredeyse yok.

‘Kapımız hep açık’

Mahalleye yapılan bir şeyde muhtarın hiç ismi geçmiyor. Vatandaş derki ‘Ben aramıştım’ muhtarın gidip uğraştığını bilmez. Bunun dışında vatandaş, derdini sıkıntısını gelip bize söylemez kahvehanelerde konuşur. Gelip burada bana anlatsalar çözüm bulmaya çalışacağım. Kapımız herkese açık ufacık bir çocuk bile değişik bir fikir verebilir.

Mahallenizin sorunu var mı?
Ozanlar Mahallesi belediye hizmetlerinden güzel bir şekilde faydalanıyor. Yaşadığımız sorunların %90’nı çözüldü, yapılmayanlarında sebeplerini söylüyorlar. Tek bir sıkıntımız var, Ozanlar mezarlığı ile Karakamış’ın başladığı sapağın arasına kaldırım yapılmasını istiyoruz. Başkanımız bunun sözünü de verdi

Halkın talepleri neler?

En çok gelen talep sokaklara kasis yapılması, belediyemiz üstüne basa basa uygun olmayacağını söyledi. Vatandaşa bunu söylüyorum, konu ile ilgilenmediğimi düşünüyorlar. Çok istiyorlarsa birlikte başkana kadar gidelim, önemli olan birlik içinde hareket edebilmemiz.

Maddi destek ister misiniz?
Vatandaşımız giderlerin bize ait olduğunu bilmiyor, kafasında yaptığı hesapta günlük 100 lira kazandığımı zannediyor. Yaz sezonunda davetler çok oluyor, her birine gitmek gerekiyor aksi halde kırılmalar oluyor. Eli boş gidemiyorsun, borç para ile düğüne gittiğimi biliyorum. Biz burada hizmet etmek için bulunuyoruz, muhtarlığın giderlerinin karşılanması gerekiyor.
 

‘Yetkiler artırılmalı’
Muhtarlığın yetkileri günden güne azalıyor. Muhtarlara denetleme görevi verilmeli, esnafları dolaşalım, yeni yapılan binaları denetleyebilelim. Bugün burada sadece gelen evraklar için buradayız. Mühür basmak için burada bulunuyoruz.

Sosyal Yardımlaşma
Bizi gerçekten bir yükten kurtarmış oldular, bu uygulamanın doğru olduğunu düşünüyorum. Dağıtım işinin muhtarlıkta olduğu zamanlarda ihtiyacı olmayıp yüzü kızarmaya insanlar gelip yardım isteyebiliyordu. Kandırılabiliyorduk, kendi çevresine dağıtıyor diye dedikodular olabiliyordu bunlardan kurtulduk.

Editör: TE Bilişim