Çok güzel bir atmosfer ve enerjisi yüksek bir salon. Bu salonun işletmecisisiniz. Neler yapıyorsunuz? Sakaryalı bayanlara ne gibi hizmetler veriyorsunuz burada?

Diğer tüm kuaför salonlarında verilen hizmetlerin tamamı. Saç boyama, ombre, balyaj, fön, manikür, ağda vs. Bunun dışında biz saç bakımında iddialıyız. Saç botoksu ve keratin bakımı yapıyoruz. Her salonun vermediği bir hizmettir saç kaynağı yapıyoruz. Kaynak kullanan bayanlar bilirler Keratin, boncuk micro kaynak olmak üzere tüm teknikleri çalışıyoruz. Bu arada protez ipek kirpik ve protez tırnak uygulamamızda var. Microblading kalıcı kaş uygulaması ve gerçek tatto (gerçek dövme) çalışması da uzman arkadaşlarım tarafından salonumuzda yapılıyor.

Sizi tercih eden çok fazla müşteriniz var, yoğunluğunuz ve müşteri kaliteniz gözden kaçmıyor. Bu durumu hangi nedenlerle ilişkilendirebiliriz?

Öncelikle güleryüz diyorum. Sonrasında müşterimizle kurduğumuz sağlıklı iletişim. Onların bu salona hem geldiklerinde hem de işlemleri bitip çıkarlarken mutlu olmaları bizim önceliğimiz. Bunun yanısıra profesyonel bir ekiple çalışıyor olmamızın salonumuzda kaliteli ürünler kullanıp bunlardan asla taviz vermiyor olmamızın da rolünün büyük olduğunu düşünüyorum.

Sakaryalı bayanları ve taleplerini nasıl buluyorsunuz. Bu sektör burada onların tüm gereksinimlerini karşılıyor mu? Örneğin; İstanbul’da var ama burada bu hizmet yok gibi bir durum söz konusu mu?

Sakaryalı bayanlar yenilikleri ve gündemi takip ediyorlar. İmkânları dâhilinde de hemen her hizmeti alıyorlar. Adapazarı da bu anlamda çok iyi. Yani bayanlar bu sektöre ilişkin tüm isteklerini burada gerçekleştirebilir durumdalar.

Her meslekte olduğu gibi bu mesleğinde bir takım zor yanları var mutlaka bize bu zorluklardan söz edebilir misiniz biraz?

Bilirsiniz bayanları anlamak çok kolay değil. Belki de en zor olan tarafı bu gibi görünebilir. Ancak biz müşterimizin ne istediğini önemsediğimiz kadar aslında ona ne olabileceği konusu üzerinde de fazlaca duruyoruz. Örneğin ne istediğini bilmeyen müşteri her alanda zordur. Buraya mutsuz, gergin ya da kötü bir ruh haliyle gelmiş olabilir. Öncelikle onun burada o ruh halini terk etmesi için çaba sarf ederiz çünkü aksi durumda ne kadar iyi iş çıkarırsak çıkaralım aynada gülümsemesini yakalayamazsak başarılı olduğumuzu ya da müşterimiz memnun ettiğimiz gibi bir sonucu çıkaramayız. Sanırım zor olan da bu.

Bir istatistik yapsak, bu salona ya da kuaförlere bayanların en çok hangi nedenle geldiğini yazsak ilk beşte hangi hizmetler olur?

Burası için ilk beşi verecek olursam; Boya, fön, ombre, kesim ve özel saç bakımları diyebilirim.

Bir kadın olarak ben eğer aradığınız hizmeti bulduğunuz bir salon varsa kuaförünüzü değiştirmeyin diyenlerdenim. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Evet, en azından kesim ve kimyasal işlemler söz konusu ise mutlaka tanıdığınız, bildiğiniz ya da referansı olan bir yerde olmalısınız diyorum.

Bir şehir efsanesi midir yoksa gerçekten kadınlar mutsuz olduklarında saçlarını kestirip rengini değiştirirler mi? Eğer öyleyse siz bu durumda ne yapıyorsunuz?

Evet, aynen böyle. Biz böyle bir durum olduğunu sezersek kesinlikle o an kişiyi o fikrinden vazgeçirmeye çalışıp sonrasında mutsuz olacağı bir işlemi yaptırmasına sessiz kalmıyoruz.

Sizce de Adapazarı’nda kuaför sayısı biraz fazla değil mi? Her sokakta üç beş tane bu durum ne kadar sağlıklı?

Evet, çok fazla. Bu durum meslektekilere bir şey katmadığı gibi, istifade edenlere de aslında yarar bir durum değil. Biraz önce de söz ettiğimiz konuya geliyoruz, size yakın mesafede olduğu için bir salona gidip saç boyatmanız ya da tanımadığınız hijyeninden emin olmadığınız bir yerde ağda ya da dövme yaptırmanız ne kadar sağlıklı olabilir. Hijyen, uzmanlık, ekip vs. bu kriterler seçimlerinizde önceliğiniz olmalı. Denetimlerin yetersiz olduğunu düşünüyorum, eli makas tutanın kuaför olması gibi bir durum söz konusu sanki.

Bayanlara hizmet veriyor olmanın ekstra sıkıntıları ya da handikapları var mı peki?

Hayır yok. Hizmet sektörü bu donanımlıysanız birde güveniyorsanız işinize müşterinizle aynı dili konuştuğunuzda hiçbir sıkıntı olmayacaktır.

Ülkede bir ekonomik kriz ortamı var. Bu durumun sizin sektörünüze yansıması nasıl diye merak ediyorum…

Biz bu salonda bu durumu hiç hissetmedik. Sanırım bayanlar rutinlerinden vazgeçmiyorlar. Belki başka yerlerde tasarrufa gidiyorlar ama burada geçen sezondan bu yana değişen bir şey yok.

Bu kış en fazla hangi boy ve hangi renk saçlar göreceğiz? Sezon trendi nedir desek…

Bu sezon sıcak kahveler ve doğal tonlar olacak gibi görünüyor. Model de ise ne kısa ne uzun ara boylar revaçta.

Adapazarı’nda genç nüfusun en fazla zaman geçirdiği yerlerden biri Serdivan mavi durak. Sizin yerinizde bu semtte, sizce bu oluşumda eksik ya da fazla olan bir şey var mı? Burada olmanızın müşteri profilini değiştirdiğini düşünüyor musunuz?

Evet, burada nüfus genç. Burada her yaşta ki kadın hedef kitlemiz ve müşterimiz aslında ve bizim bu anlamda sınırımız yok. Üniversitenin bu semte katkısı yadsınamaz. İnsanlar burada olmaktan mutlu görünüyor ama pek alternatifleri de yok sanki. Burada kafelerin bir arada olması son derece güzel ancak keşke kişisel gereksinimlerin karşılanabileceği bir AVM ihtiyacı doğurmayan açıkta mağaza ve dükkanlarda olabilseydi.

Keyifli sohbetiniz için teşekkür ediyorum ve son olarak burada Adapazarlı bayanlara ne söylemek istersiniz diyorum…

Mutlaka iyi ve kaliteli hizmet veren yerlerde bulunsunlar ki sonrasında mutsuz olmasınlar diyorum. İyi ve kaliteli hizmet iyi sonuçtur çünkü. Unutmasınlar ki kalite de asla tesadüf değildir.

Söyleşi: Aylin YÜKSEL

Editör: TE Bilişim