Bu sene erken çıktığım Ege turunda Muğla Marmaris’te 1995-1999 yılları arasında Sakaryaspor’un alt yapısından yetişen, daha sonra gösterdiği performansla futbol çıkışını Profesyonel dünyaya taşıyan Karasulu Murat Görkem Dinç’le Marmaris’te buluştum. Onun gençlik yıllarınla onu izleyen, o süreci iyi bilen gazeteci olarak Murat Görkem Dinç’le beraber geçmişin yeşil-siyah futbol gemisinin kamerasında, tatlı bir söyleşi eşliğinde tekne turu yaptık.

ROPÖRTAJ : NAZIM AKTÜRK

KARASU AZİZİYE’DE BAŞLADIM

1981 Doğumlu Murat Görkem Dinç Karasulu bir isim. Futbola Karasu Aziziye’de başladığına vurgu yapan Murat Görkem Dinç daha sonra Sakaryaspor alt yapısına gittiğini,1995-99 yıllarında Yeşil-Siyahlı takımın içinde yukarılara tırmanma mücadelesi verdiğine dikkat çekti.

KİMLERLE ÇALIŞTI?

Karasu Aziziye’den Sakaryaspor alt yapısına geldiği 1995 yılından başlayarak 1999 yılına kadar o dönemin birçok önemli Teknik adamıyla çalıştığını, futbol gelişiminde onlardan çok şey öğrendiğine dikkat çeken Görkem Dinç, hepsinin bendeki futbol gelişimine katkıları var. Recai Çaloğlu, Yenal Kaçıra, Ercan Zorlu, Necmettin Sert, Nejat Ersin, Bülent Ersin, Aykut Yiğit. Onlara buradan teşekkür etmek isterim diyen Görkem Dinç, rahmetli Aykut Yiğitle çalıştığı dönemde onun kendisini Milli takıma önereceği zaman diliminde, elim Sivas kazasında vefat edişi, hayatının hüzünlü futbol sayfasında yer aldığını hüzünlü gözlerle anlatırken, halen o günün etkisini yaşar gibiydi.

İLK DURAK MUDURNUSPOR

Murat Görkem Dinç’in Sakaryaspor alt yapısında gösterdiği performansla Sakaryaspor’u da içine çeken Mudurnuspor projesi içinde kendine yer buldu. Görkem Dinç, Mudurnuspor’a Teknik sorumlu Nejat Ersinle beraber gittiğini, o dönem Mahmut Hanefi’nin, Talip Toprak’ın, Erkan Rençber’in, Ömer Bıyık’ın, Metin Surmaz’ın, Mithat Ismarlayıcı’nın da Mudurnu’da buluşan alt yapı oyuncu grubu olduğunu bu günlere taşıdı.

ZEKİ ÇAKIR’LA ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Mudurnuspor’da profesyonel dünyaya merhaba diyen Görkem Dinç Karasulu Teknik adam Atilla Bıçakçı’nın önerisiyle yolu Muğlaspor’a düşer. Burada Karasu’nun önemli futbol adamlarından Karasulu Zeki Çakırla buluşan Murat Görkem Dinç TFF 3. Lig’te mücadele veren Muğlaspor’u TFF 2. Lig’e taşıyan oyuncu grubunun içinde yer alır. Bu süreçte Zeki Çakır’dan çok şeyler öğrendiğine dikkat çeken Zeki Çakır’ın yanı sıra ona güvenip kendisini Muğlaspor’a tavsiye eden Atilla Bıçakçı’ya bu söyleşinin içinden teşekkür göndermeyi ihmal etmedi. Murat Görkem Dinç, Muğla’dan sonra futbol hayatı içine İzmir Aliağa Petkim ve Aksarayspor’u ilave ettikten sonra Amatörlüğe dönüp, Bal ve Süper Amatör Lig takımlarında futbol oynayarak, futbola veda eder.

UEFA B BELGESİ VAR

Futbolu bıraktıktan sonra Kocaeli Üniversitesinde Antrenörlük okuyan Murat Görkem Dinç bu süreçte B diploması aldığını belirtti. Görkem Dinç şu sıralar UEFA A antrenörlük belgesi almak adına beklemede olduğunu belirtti.

KENDİ TAKIMINI KURDU

Futbolda mazisini arayan Marmaris’te Murat Görkem Dinç, Muğla’ya düşen futbol yolculuğunun içine teknik adamlık kariyerini stoklayarak gitmiş. Burada kendi takımın, Marmaris 1923 kuran Murat Görkem Dinç, futboldaki gelişim sürecine alt yapı projesini eklemiş. Marmaris’te 13-14-15 yaş grupları takımlarını kuran Murat Görkem Dinç bu süreçte birçok alt yapı organizasyonlarına katılarak, elinde gelişim içinde olan alt yapı oyuncularını görücüye çıkartmış. U 15lerde Türkiye genelinde 22 takım içinde yer almayı başaran 1923 Marmarisspor bu süreçte bazı oyuncuları, profesyonel takımlara göndermiş. Murat Görkem Dinç Marmaris’te futbola daha iyi hizmet için tesislerin sınırlı olmasının daha iyi hizmet için işini güçleştirdiğini de samimi bir dille itiraf etti.

AFYON’DA 3’ÜNCÜ OLDULAR

Marmaris 1923 Afyonda yapılan U 15ler turnuvasında ilk dört takım arasında yer almayı başardı. Murat Görkem Dinç, Konyaspor’u yenerek üçüncü olduklarına vurgu yaparken, iki oyuncusunun beğenilmesinin kendilerini mutlu ettiğini turnuvanın karı olarak önümüze koydu. Afyon’da Marmaris 1923’ten Karasu menşeli İsmail Arı (Adana Demirspor, Konyaspor ) Burak Manav Beşiktaş, Konyaspor ve Ankaragücü’nün listesine girdiler. Murat Görkem Dinç bu konuda açıklama yaparken, kendi ilinin yükselişe aday oyuncularını unutmadığını, gelecek için ışık saçan Karasulu iki oyuncuyu da kendisinin Afyon’a taşıdığına dikkat çekti.

BURAK İÇİN ALTINORDU DA DEVREYE GİRMŞ

Murat Görkem Dinç, kendi bünyesinden yetişen gençlerin yükselişine el verirken, talipleri olan oyuncuları istenilen yere, sorun çıkarmadan gönderdiklerini belirtti. Görkem Dinç son olarak Afyon’da yıldızı parlayan Burak Manav için BJK, Konya ve Ankaragücü’nden sonra Altınordu’nun da devreye girdiğini, bu oyuncuyu İzmir’de denemeye aldığına vurgu yaptı.

SON SÖZLER

Ben Sakaryalı bir Teknik adam olarak hem kendimi geliştiriyorum, hem de mazisini arayan Marmaris’te alt yapı da gelişimi içinde olan oyuncuları bulup eğitmeye çalışıyorum diyen Murat Görkem Dinç, tek tabanca her şeye koşuyorum, yanımda beni anlayacak, kendisini yönlendirecek iyi bir teknik adam desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Murat Görkem Dinç “Bu konuda eksiklerim olduğunun farkındayım. Bunun için de bende futboldaki yeni gelişmeleri yakından takip ediyorum” dedi. Alt yapı çalışmaları hakkında Akyazılı Teknik adam Cengiz Aydın Tahmazoğlu’ndan destek aldığını, bu konuda şuan Beşiktaş’ta olan Cengiz hocaya çok şeyler borçlu olduğunu samimi bir dille itiraf etti. Murat Görkem Dinç sohbetin sonunda Marmaris’te mutlu olduğunu, Marmaris’te çalışabilecek istekli Sakaryalı Teknik adamları Marmaris’te görmek istediğine vurgu yaptı. Ne diyelim bizde son sözler olarak başarılar dileğini iletelim.

Editör: TE Bilişim