Şehir genelinde olduğu gibi kitap satışları yok denecek kadar az.


Arkadaşımız Ece Aya,  AKM önünde kitap fuarında esnafı dinledi. Gelenekselleşen bu fuara Sakaryalılar tarafından gösterilen ilgi ne kadar? Hangi yaş gurupları yoğunluk gösteriyor, hangi kitaplara eğilim fazla? Kitap fuarı Sakarya için gerçekten gerekli bir ihtiyaç mı ? İşte bu soruların cevapları..


Hüseyin Ak(Sılacan Tekbir Kitabevi)

Benim standım dini kitaplara yönelik. Ramazan ayı dolayısıyla Kuran-ı Kerim alan epey fazla. Bu aralar müşterilerimin çoğunluğunu ise Suriyeliler oluşturuyor.


Erhan Ceviz (Şehri bekle Kitabevi)

Kitap alan neredeyse yok gibi. Bu yıl geçen yıla oranla kitap alanların sayısı daha da düştü. İnsanlar kitap alıp okumak yerine, parklara gidip dolaşıyorlar. Buraya uğrayan yok.


Tamer Özdemir (Özdemir Kitabevi)

Kitap alım oranı geçen yıla oranla bu yıl daha az. Kitap alanlar ise popüler yazarların popüler kitaplarını alıyor. Çocuklar saftirik serisini, gençler fantastik, bayanlar ise daha çok duygusal kitaplar satın alıyor.


Recep Esen(Sahaf Babüsselam)

Kitap alımı çok fazla olmasa da 18-40 yaş arası insanlar kitap almaya geliyor. Gençler genelde popüler yazarları, üst yaş gurubu kişisel gelişim kitapları, küçükler ise fantastik çocuk kitapları satın alıyor.


Mazhar Yaşar ( Atmosfer-Nart Sahaf)

Kitaba olan ilgi orta seviyede. Genelde güncel kitaplara yöneliyorlar. Popüler yazarlar daha çok satılıyor. Kahraman Tazeoğlu’nun şiir kitapları ve Canan Tan’ın kitapları gençlerin tercihi oluyor.


Onur Arslanoğlu (İlk Sahaf)

Kitaba ilgi çok yok. Kitap almaya gelenlerin arasında ise fantastik kitapları tercih eden gençler var. Bunun yanı sıra en çok satın alınan ve bize sorulan kitap ise Oğuz Atay’ın kitapları oluyor.

Röportaj: Ece Aya

Editör: TE Bilişim