Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu,  Karasu’nun turizm mi,tarım mı ya da sanayi kenti mi olacağı sorusuna, “Bunu iz de düşündük ve şu karara vardık. Üçü bir arada olabilir” diye yanıt verdi. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, görevde olduğu iki dönem içerisinde ilçenin büyük gelişim gösterdiğini belirterek, önümüzdeki dönem hedeflerinin  Karasu’yu tarım, turizm ve sa-nayi alanında önde gelen bir kent haline getireceklerini kaydetti.

Bizim SAKARYA’ya konuk olan Mehmet İspiroğlu, geride kalan 10 yılda kaynakların büyük bölümünü altyapıya ayırdıklarını söyledi. Özellikle köylerin mahalleye dönüşmesinin ağır bir yük oluşturdu-ğunu, hizmet götürülen mahalle sayısının 6’dan 50’ye yükseldiğini ifade eden İspiroğlu, bu ağır yükün altından başarıla kalktıklarını kaydetti.

ÜÇÜ BİR ARADA
Büyükşehir’in  ilçeye hayli yatırım yaptığını da anlatan Mehmet İSpiroğlu, Karasu’nun gelişiminin hangi yönde olacağı, Tarım, tu-rizm ve sanayiden hangisini seçeceğine ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: 
“Bunu bizde düşündük. Geçen Vali Bey geldi. Ne yapacağız dedi. Karasu turizm kenti mi olacak sanayi kenti  mi, tarım mı ?Biz de dedik ki 3’ü bir arada olabilir. Biz şimdi sanayi seçiyoruz, kirli sanayi olma-sın. Dilovası, Gebze gibi olmayalım.  Şu anda gelenler hep bacasız sanayi. Diyoruz ki Sakarya Nehri’nin doğusu turizm, batısı sanayi olsun.  Zaten Kibar Holding’in de 200 bin tonluk liman projesi var. Zaten gelen demiryolu da Arifiye –
Karasu- Bartın diye geçiyor o Filyos’a kadar uzanacak herhalde.”

LİMAN ÇOK
HAREKETLİ

Sanayi turizmi öldürmez mi? Sorusuna da yanıt veren İspiroğlu şöyle devam etti: “Bizim 40 km sahilimiz var. Kumsalımız çok güzel. Sanayi de hep limana yakın yerleri istiyor. Zaten öyle bir duruma geleceğiz ki karşı kıyılarda 8 tane liman var. Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Sovyetler Birliği. Buradan gelen yükü trenle Akdeniz limanlarına nasıl ulaştırırız. Veya oradan gelen yükleri İstanbul’a en yakın nasıl ulaştırırız. Deniz yolu mesela çok yavaş geliyor. Tren de çok ucuz, ulaşımda deniz yolu da. Limanı alan firma demiryolunu da alayım diyor. Yap işlet devret modeliyle yani hızlandırmak istiyor. Şimdi bir bakıyorsun 150 tane kamyon giriş çıkış yapıyor limana. İspiroğlu, ilçede sadece yollarla ilgili bir sorun olduğunu, bunu da yeni dönemde
çözeceklerini kaydetti. ► Furkan Para

Editör: TE Bilişim